Şahan Gökbakar'ın villası için yıkım kararı

Sinema oyuncusu ve komedyen Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villasının kaçak olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesinin iptal edildiği ve Marmaris Belediyesi’ne yıkım kararı gönderildiği öğrenildi.

Sinema oyuncusu ve komedyen Şahan Gökbakar’ın Marmaris Delikyol Koyu’ndaki villasının kaçak olduğu gerekçesiyle yapı kayıt belgesinin iptal edildiği ve Marmaris Belediyesi’ne yıkım kararı gönderildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, mülkiyeti Gökbakar’ın ortak olduğu Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi'ne ait villa ve eklentilerinin yapı kayıt belgeleri, kaçak yapılar nedeniyle 9 Kasım 2022'de Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Villanın izinsiz faaliyetler nedeniyle sahipleri hakkında suç duyurusunda bulunulurken, Marmaris Belediye Başkanlığı’na yıkım kararlarının alınması ve yapı ilgilisine yıkım tebligatlarının yapılması için uyarıda bulunuldu.

Marmaris Belediye Başkanlığı, 15 Aralık 2023 tarihinde iptal kararına itiraz ederek Muğla 1. İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme sürecinin sonucuna göre inceleme ve tespitlerin yapılacağı belirtildi. Ancak 21 Aralık 2023 tarihinde Bakanlık, Marmaris Belediye Başkanlığı’na gönderdiği resmi yazıda, ilgili maddeyi hatırlatarak davanın yapılması gereken iş ve işlemleri yürütülmesinde herhangi bir engel teşkil etmediğini bildirdi. Yapı Kayıt Belgesi Değerlendirme Komisyonu’nun 9 Kasım 2022 tarihli iptal kararıyla ilgili bugüne kadar mahkemelerden yürütmeyi durdurma veya iptal gibi bir karar çıkmadığı vurgulandı. 6 Eylül 2024 tarihinde Marmaris Belediye Başkanlığı’na gönderilen yazıda, komisyonun iptal kararıyla ilgili açılan davalarda herhangi bir iptal veya yürütmeyi durdurma kararı olmadığı bir kez daha hatırlatıldı ve yıkım işlemlerinin yapılması için bir kez daha uyarıda bulunuldu. Yıkım işlemleri Marmaris Belediyesi tarafından gerçekleştirilmediği takdirde, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın bu işlemleri yapması gerektiği belirtildi.

Ayrıca, Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin yıkım için gerekli destek ve ekipman sağlayabileceği, yıkım için yeterli araç ve gereç bulunamaması halinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden makine ve ekipman desteği alınabileceği ifade edildi. Yıkımın yapılmaması durumunda, yapıların yıkım maliyetlerinin yüzde 100 fazlasının ilgili Belediye Başkanlığı’ndan tahsil edilmek üzere Bakanlık tarafından gerçekleştirilebileceği hatırlatıldı. Yasal süresi içinde yıkım işlemlerinin gerçekleştirilmemesi halinde Bakanlığın denetim yetkisi kullanılacak.

Magazin Haberleri