Tatlıses kalp ameliyatından çıkar çıkmaz doktordan ne istedi?

Kalp ameliyatı olan ve damarlarının yüzde 95'i tıkalı olan İbrahim Tatlıses, ameliyattan çıkar çıkmaz lahmacun yedi.

Türkücü İbrahim Tatlıses, geçtiğimiz hafta riskli bir kalp kapakçığı ameliyatı oldu. İki buçuk saat süren ameliyatın gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Vefik Yazıcıoğlu operasyonun ardından Tatlıses'in yaşadıklarını anlattı.

72 yaşındaki Tatlıses'in damarlarının yüzde 95'inin tıkalı olduğunu öğrendiklerini belirten Yazıcıoğlu, başarılı operasyonun ardından beraber lahmacun yeyip mavi mavi türküsünü söylediklerini anlattı. Sabah'tan Batuhan Altınbaş'ın haberine göre; Yazıcıoğlu şunları dile getirdi:

"Tatlıses'in bize geldiği zaman ani ölüm, kalp krizi, aort darlığı riski vardı. İleri aort darlığında da hasta yatakta ölü bulunur. 11 Temmuz'da İstanbul'a konsere geleceğini, ertesi gün ameliyat olmak istediğini söyledi. Konsere beni de çağırdı, orada beni de görmek istedi. Harbiye Açık Hava'daki konserine gittik. Herkesten helallik istedi..

"İKİ AZRAİL VARDI"

"Konserden sonra hastaneye gelip hazırlıklara başladık. Anjiyo yaptığımız zaman kalp damarlarını da görmek lazım. Kapak ameliyatından önce kalp damarlarına baktık. Kalp damarı yüzde 95 tıkalıydı, bu sürpriz oldu. Bizim yaptığımız işlemde ortaya çıkan iki büyük sorun kapak hastalığı ve ileri aort darlığı. İleri aort darlığı da tek başına ani ölümlere yol açabilir. İki damar tıkalıydı, karşımızda adeta 2 Azrail vardı. Birisi yüzde 95, birisi de ana damarın girişinde yüzde 70. Ben bu durumu başka bir kardiyolog arkadaşımla paylaştığımda çok şaşırdı. Önce damarları açtık, ardından kapağı yerleştirdik. Kapak yerleştirmek de çok riskli bir şey. Her an her şey olabilir.''

"UYANDI MAVİ MAVİ TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİK"

"Operasyon esnasında cerrah arkadaşlarımızla Tatlıses'in şarkılarını söyledik. Uyandığı esnada da birlikte Mavi Mavi türküsünü söyledik. Mükemmel bir sonuca ulaştığımızda alkış tutmaya başladık. Dışarıda bizi izleyen sevdikleri de alkışlamaya başladı."

"AĞLADI"

"O motivasyonla kasık kapatma işlemini gerçekleştirdik. Kendine geldiğinde, ameliyatın güzel geçtiğini söylediğimizde ağlamaya başladı"

"BERABER LAHMACUN YEDİK"

İlk söylediği söz ise 'ailem' oldu. Bir saat yoğun bakımda tuttuk. İbrahim Bey'in işleminde pil ihtiyacı olasıydı ancak pil ihtiyacı bile olmadı. 4 saat sonra odasına gittiğimde lahmacun yiyordu. Beni de davet etti. Beraber lahmacun yedik.

Magazin Haberleri