Hayvan katliamı karşısında çileden çıktı: Milletvekillerini paylaştı! sitem etti!

Sokak Hayvanları Yasası'nın Meclis'ten geçmesinin ardından, ülke genelinden gelen kan dondurucu görüntüler büyük tepki çekti. Sokak köpeklerinin vahşice öldürülmesi birçok ünlü isimden de tepki alırken oyuncu Pınar Altuğ da yasaya onay veren vekillerin fotoğrafını paylaştı o isimlere sitem etti

Son günlerde hayvan hakları savunucuları, Niğde ve Ankara'nın Altındağ ilçelerinde sokak köpeklerinin usulsüz biçimde topluca öldürüldüğü ve toplu mezarlara gömüldüğüne dair çeşitli görüntüler paylaştı. Bu iddialar, Türkiye'de haftalarca tartışılan ve 2 Ağustos'ta yürürlüğe giren "7527 Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun "un ardından sosyal medyada büyük bir yankı uyandırdı.

MASUM CANLARIN KATLEDİLMESİNE NASIL MÜSAADE ETTİNİZ?

İddiaların yayılmasının ardından, ünlü isimler de konuyla ilgili sessiz kalmadı. Çocuklar Duymasın dizisiyle tanınan Pınar Altuğ, yasa değişikliğini Meclis'e sunan milletvekillerinin verdiği pozun yer aldığı bir fotoğrafı sosyal medyada paylaştı. Paylaşımında, "Bu fotoğrafı hiç unutmayacağım. Haksızca öldürülmesine, katledilmesine müsaade ettiğiniz o kadar masum can! Gerçekten aklım almıyor" ifadelerini kullanan Altuğ, hayvan hakları ihlallerine karşı duyduğu derin üzüntüyü dile getirdi.

Sosyal medyada geniş bir yankı uyandıran bu paylaşım, hayvan hakları savunucuları arasında tartışmalara neden olurken, yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekleniyor.

Magazin Haberleri