'Eve gelen ustalar da şikâyetçi’

Birçok dizi ve filmde rol alan ünlü oyuncu Şebnem Dönmez’in başı ev sahibesi ile dertte. Ev sahibi Seval Mazi, Dönmez’e gönderdiği ihtarnamede “Dairede esaslı onarım yapacağım. Gönderdiğimiz ustalarla da sorun yaşıyorsunuz. Onlar da şikâyetçi” diyerek evin tahliye edilmesini istedi.

Kuzey Güney, Medcezir, Avlu ve Yasak Elma gibi bir dizi popüler dizide rol alan Şebnem Dönmez, kiracı olarak yaşadığı Sarıyer Tarabyada'ki evi 1 ay içinde tahliye etmesi ihtarname gönderildi. Ev sahibi Seval Mazi, Beşiktaş 11. Noterliği aracılığı ile Şebnem Dönmez’e gönderdiği ihtarnamede şu ifadeler yer verdi:

YARIM ASIRLIK BİNA DÖKÜLÜYOR

"52 yıllık bir apartman binasında bulunmakta olup, kiracı olarak bulunduğunuz süreçte de tadilat/onarım gibi zaruri durumlar sıkça ortaya çıkmaktadır. Hali hazırdaki yapısı göz önünde bulundurulduğunda fiziki koşullarının yetersiz kaldığı ve özellikle elektrik/su tesisatlarında ciddi tadilatların gerektiği hem kira sürecinde yaşadığınız problem neticesinde çağırdığınız tesisat bakım şirketi tarafından bildirilmiş hem de belirli zamanlarda yönlendirdiğimiz tesisat ustaları tarafından ciddi bir değişim gerektiği belirtilmiştir. Bu sebeplerle müvekkile ait iş bu taşınmazın yetersizliği nedeniyle karşılıklı feshe gidilebilir.”

‘USTALARLA SORUN YAŞANIYOR’ SUÇLAMASI'

İhtarnamenin devamında, Şebnem Dönmez’in, ev sahibi tarafından gönderilen ustalarla da sorun yaşadığı kaydedilerek şöyle denildi: “Müvekkil bugün itibariyle 70 yaşını aşkın, belirli sağlık sorunları sebebiyle evin sürekli ortaya çıkan tadilatları ile uğraşacak zamanı bulunmamaktadır.
Bugüne kadar ilgili süreçlerde hem tarafınızca eve gelen ustalara anlayış gösterilmemesi, hem de sürekli sürekli çıkan problemlerin geçici onarımı daha yüksek maliyetlere neden olduğundan özellikle tesisat gibi uzun süreli köklü bir onarıma ihtiyaç duyulmaktadır. Yalnızca su tesisatı ve borularının değişimi için dahi 3-4 aylık bir süre öngörülmüş olup bu süreçte kiralanan konutun kullanımı mümkün olamayacağı"
söylenildi.
15 Mayıs tarihli ihtarnamede, evin 21 Haziran’a kadar boşaltılması istendi.

Magazin Haberleri