Dünyaca ünlü şarkıcı Amy Winehouse'un 13. ölüm yıldönümü

Bundan 13 yıl önce 23 Temmuz 2011'de hayata gözlerini yuman dünyaca ünlü şarkıcı Amy Jade Winehouse, ölümünün 13. yıl dönümünde anılıyor.

Kendine has tarzı, Spekülatif hareketleri ve açıklamalarıyla magazin basınının peşini bırakmadığı dünyaca ünlü şarkıcı Amy Winehouse, 2011 yılında Londra'daki evinde alkol zehirlenmesinden dolayı 27 yaşında hayatını kaybetti.

AMY WİNEHOUSE KİMDİR?

Winehouse 16 yaşında profesyonelce şarkı söylemeye başlamıştır. İlk albümü Frank'in ardından "Back to Black" adlı 2. albümü 7 Kasım'da İngiltere'de piyasaya sürülmüştür. Uyuşturucu bağımlılığı sürecinde tedavi gördü.

14 Eylül 1983 yılında, kendisiyle aynı müzik sevgisini paylaşan eczacı bir annenin ve taksi şoförü bir babanın kızı olarak, Londra’nın kuzey bölgesindeki Southgate’te dünyaya geldi. Çocukluğundan beri müzikle ilgilenen Winehouse, erişkinlik çağında çeşitli derneklere giderek müzik eğitimi aldı.

SES GETİREN FRANK ALBÜMÜ 2003 YILINDA YAYINLANDI

20 Ekim 2003 yılında, yapımcılığını Salaami Remi’nin üstlendiği albümü “Frank” albümü yayınlandı. Genel olarak caz etkileşimlerinin yer aldığı bu albümdeki bestelerin oluşum sürecinde ünlü şarkıcı büyük rol üstlendi.

İlk albümün yayınlanmasının ardından yaklaşık 18 ay boyunca beste yapmayan Winehouse, tekrar çalışmaya başlayarak 30 Ekim 2006 tarihinde “Black to Black” albümünü, yine Salam Remi’nin prodüktörlüğünde yayınladı. Bu albüm İngiltere listelerinde farklı zamanlarda bir numaraya çıkarak o dönemin albüm listelerinde rüzgar estirdi.

GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ KADIN VOKAL

8 Ocak 2007 tarihinde, aynı albümün ikinci single çalışması olan “You Know I’m No Good”u yayınlayan Winehouse’a şarkının rap vokallerinde Ghostface Killah eşlik etti.

Uluslararası arenada büyük bir başarı yakalayan Winehouse, yakaladığı başarılar ile bir ilke imza atarak, gelmiş geçmiş en iyi çıkış yapan yabancı kadın vokal olarak nitelendirildi.

HAYATI BOYUNCA SAĞLIK SORUNLARIYLA MÜCADE ETTİ

Winehouse, zaman zaman önemli kadın müzisyenler, soul müziğin popülaritesinin artışında etkisi olanlar ve İngiliz müziğini yeniden canlandıranlar arasında gösterildi. Kendine has saç ve kıyafet stili, Karl Lagerfeld gibi moda tasarımcılarına ilham kaynağı oldu. Şarkıcının uyuşturucu ve alkol bağımlılığı sorunları, 2007'den ölümüne kadar haberlerde düzenli olarak yer aldı. Boşandığı eşi Blake Fielder-Civil ile birliktelikleri esnasında çeşitli nedenlerle sık sık yasal sorunlar yaşadılar ve eşi kısa bir süreliğine hapse girdi. 2008'de Winehouse, kariyeri ve hayatını tehdit eden yasaklı madde ve alkolle uzun süre mücadele etti.

Winehouse, Londra'daki evinde 23 Temmuz 2011 tarihinde ölü bulundu. Uzun sürenin ardından ölüm nedeninin alkol zehirlenmesi olduğu anlaşıldı.

Magazin Haberleri