Dilan Polat davasının bilmecesi çözülemiyor: 5. Ağır Ceza Mahkemesi de davaya bakmadı

8,5 aydır kara para aklama suçuyla tutuklu yargılanan Dilan Polat’ın dün 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı başvuru reddedilmiş dosya 5 Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti. Bugün mahkemeden yine olumsuz yanıt geldi.

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturmaya ilişkin gelişmeler sürüyor.

Soruşturmaya ilişkin hazırlanan 908 sayfalık MASAK raporunda, Dilan Polat'ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı, hesabına 5 milyon 400 bin lira girdiği fakat hesaplarında şüphe uyandıracak bir verinin olmadığı aktarılmıştı. Raporda, Engin Polat'ın kaçakcılık suçunu işlediği ancak yasa dışı bahis ve kara para aklamaya ilişkin bir tespit bulunmadığına dair bilgiler de yer almıştı.

DİLAN POLAT DAVASINA 5. AĞIR CEZA MAHKEMESİ DE BAKMADI

Dilan Polat'ın ilgili avukatlarının tahliye talebine dün Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ret kararı verilmişti. İtiraz kararını bir üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşıyan avukatların talebine bugün de ret geldi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı değerlendirip "Dosyada yetkili merci sizsiniz, ilk itiraz tarihinde görevli olan da sizsiniz" diyerek dosyayı yeniden 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

HATİCE AKSU

halktv.com.tr

Magazin Haberleri