Yüzüklerin Efendisi dizisi izlenme rekoru kırdı

Amazon'un beklenen dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri, ilk 24 saat içinde Prime Video tarihinin en büyük açılışını yaptı.

Amazon Prime Video, beklenen dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'ni geçtiğimiz cuma yayınladı. Dizi hayranlar arasında tartışmalara neden olurken, izleyicileri de ikiye böldü.

Dizi, 240 ülke ve bölgede ilk 24 saat içinde diziyi 25 milyon kişi tarafından izlenerek, Prime Video tarihinin en büyük açılışını yaptı.

Game of Thrones'un geçmişini anlatan House of the Dragon dizisi ABD'de HBO Max dahil 10 milyon izleyici ile açılış yapmıştı.

J.D. Payne ve Patrick McKay imzalı dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşuyor. Dizinin 5 sezonunun da planlandığı biliniyor.

Dizinin konusu

Dizi, Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemesinden binlerce yıl öncesinde geçen olayları konu ediniyor. İnsan krallığı Numenor'un yükselişi ve ardından düşüşü, Melkor'un Gazap Savaşı'nda yenilmesiyle sağ kolu Sauron'un yükselişi ve sonrasında bilinen üçlemenin de odak noktası olan tek yüzük ve diğer yüzüklerin ortaya çıkışını anlatıyor.

Kültür Sanat Haberleri