Tom Hiddleston ve Willem Dafoe’li Everest Hikayesi Geliyor

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Tenzing Norgay ve Edmund Hillary’nin Everest Dağı’na tırmanışlarını konu edinen filmde başrolü paylaşacak.

Tom Hiddleston ve Willem Dafoe, Tenzing Norgay ve Edmund Hillary isimli iki dağcının 1953 senesinde Everest Dağı’na yolculuğunu konu edinen biyografik filmin başrollerinde yer alacak.

See-Saw Films yapımcılığında gelecek olan filmin çalışmaları başladı. Sir Edmund Hillary rolünde, Marvel Evreni’ndeki Loki rolü ile tanınan BAFTA adayı Tom Hiddleston hayat verecek; İngiliz keşif lideri Albay John Hunt’ı ise dört kez Oscar’a aday gösterilmiş olan Willem Dafoe canlandıracak. Tenzing Norgay için ise oyuncu arayışları hâlâ sürüyor. Filmi Sherpa, Mountain Quest ve River gibi yapımlarla tanınan Jennifer Peedom yönetecek. Senaryoyu ise Lion filmi ile Oscar adaylığına sahip olan Luke Davies yazacak.

FİLMİNİN VİZYON TARİHİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Yönetmen Jennifer Peedom ise proje hakkında heyecanını, “Tenzing Norgay’ın hikâyesini beyaz perdeye taşıyacağım için daha fazla heyecan duyamazdım. Tüm kariyerim boyunca bu film için çalıştım ve Tenzing’in ailesine bu filmi bana emanet ettikleri için inanılmaz minnettarım. See-Saw Films ve muhteşem oyuncu kadromuzla birlikte bu hikâyeyi hayata geçirmek için çalışmaktan heyecan duyuyorum. Tom Hiddleston ve Willem Dafoe sektördeki en cömert ve yetenekli aktörlerden ikisi. Dolayısıyla onları muhteşem Himalaya oyuncu kadromuzla tanıştırmak heyecan verici olacak. Bu filmin fazlasıyla ses getireceğinden hiç şüphem yok. Hepimizin tırmanması gereken kendi dağları var ve bu film bize insanoğlunun gerçekten neler başarabileceğini gösteriyor.” Sözleriyle dile getirdi.

Filmin çekimlerinin 2025 baharında başlanması bekleniyor.

Kültür Sanat Haberleri