Türkiye’nin ilk ve tek Türk-İslam Eserleri sanat galerisi Kumbaracı4’ün sahiplerinden Edip Sağlık, 2 yıllık bir çalışmanın sonucu meydana getirilen eserlerden oluşan 99 eserlik Esma’ül Hüsna sergisinin, 18 Şubatta Beyoğlu Sergi Saray’ında yapacağı açılışla hem Türkiye’nin hem de dünyanın bir çok şehrinde sanat severlerle buluşacağını söyledi. Sağlık, “Türkiye’de şimdiye kadar tek bir hattatın elinden çıkmış Esma’ül Hüsna sergisi yapılmamış. Usta Hattat Mustafa Cemil Efe’nin Muhammet Hanifi Kutluoğlu koleksiyonu için yazdığı eserler çok özel bir tezhip ekibi tarafından süslendi. Uzun çalışmalar sonucu En güzel isimlerin en güzel şekilde yazıldığı eserleri güzel bir sergi silsilesi ile sanat severlerle buluşturacağız. İlk sergimiz İstanbul’da olacak. 18 Şubatta Beyoğlu Sergi Sarayı’nda yapılacak açılışın ardından sergimiz, hem Türkiye’nin hem de dünyanın bir çok şehrinde Allah (C.C.) isimlerini önce gözlere sonra akıl ve kalplere nakşedecek” dedi.
Türkiye’nin ilk ve tek geleneksel sanatlar sanat galerisi olmanın sorumluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirten Sağlık, “Maalesef ülkemiz yıllarca kendi sanatına kültürüne sırtını döndü çok şükür son yıllarda bu durum değişti. Bu uyanışı yıllar önce fark ederek zorlu bir yola çıkarak bir galeri kurduk. Şimdiye kadar yaptığımız sergilere siyaset, iş ve sanat camiasından katılım büyük oldu. Halkımız da teveccüh etti, sergilerimizde binlerce insanı ağırladık. İşimizi maddi kısmı çok kazançlı değil fakat manevi kısmı bize fazlasıyla yetecek kadar kazançlı. ‘En Güzel 99 İsim En Güzel 99 Yazı’ sergimizdeki eserlerimizin hiç biri satılık değil. Maksadımız bu güzel isimlerin bilinmesi ve tanınmasıdır. Sergiyi gezenlerden bir kişinin bile olsa aklında ve kalbinde bu isimlerden biri bile kalsa kendimizi amacımıza ulaşmış sayacağız” dedi.
Geleneksel sanatlara desteğin önemli olduğunu vurgulayan Sağlık, “Geleneksel sanatlarımız birkaç usta hattat ve sanat severin emeği ile bugüne taşındı diyebiliriz. Geleneksel sanatlarımız neredeyse tarih sahnesinden çekilmek üzereyken tekrar canlandı. Bu canlılığı sürekli kılmak için geleneksel sanatlarımız mutlaka desteklenmeli. Bu destek illa maddi olmak durumunda da değil. Büyüklerimizin manevi desteği bile ziyadesiyle yeter” ifadelerini kullandı.