Kurulduğu günden bu yana müzik endüstrisine yön veren ve politik makaleleriyle ses getiren Rolling Stone dergisi satışa çıkarıldı.
Dergi Jan Wenner tarafından müzik eleştirmeni Ralph Gleason'la birlikte 1967 yılında San Francisco'da kurulmuştu.
Simge haline gelen kapaklarıyla tanınan 50 yıllık dergi, Batı'daki müzik eserlerinin başarısının sembolü haline gelmişti.
Yazılı basının dijitalleşme karşısında ayakta duramamasının son örneği olan derginin sahibi Wenner Media'dan yapılan açıklamada, yüzde 49'u daha önce Singapur merkezli müzik teknoloji firması BandLab Technologies'e satılan derginin kalan hisseleri için 'stratejik seçenekler' arandığı duyuruldu.
Buna karşın Wenne Media, Rolling Stone'un ayda 60 milyon okura ulaştığını, dijital ve sosyal medyadaki varlığının da hızla büyüdüğünü söyledi.
Şirket, bünyesinde bulunan Us Weekly ve Men's Journal to American Media isimli dergilerini National Enquirer'a sattı.
Pek çok tartışmaya yol açmıştı
Rolling Stone dergisi Doors grubunun solisti Jim Morrison, Madonna, Lady Gaga gibi müzisyenlerin yanı sıra devlet başkanları ve Papaları da kapağına taşımıştı.
Derginin en ünlü kapaklarından biri Annie Leibowitz'in çektiği, eşi Yoko Ono'nun yanında çıplak poz veren John Lennon fotoğrafıydı. Fotoğraf çekildikten saatler sonra John Lennon öldürülmüştü.
2008 Küresel Krizi öncesi Rolling Stone yazarlarından Matt Taibbi, uluslararası banka Goldman Sachs için 'vampir mürekkep balığı insanlığın yüzüne sarılmış durumda ve kan emici borusunu para kokan her şeye sıkıştırıyor' tanımlamasını kullanmıştı.
Temmuz 2010'da da gazeteci Michael Hastings'in 'Kaçan General' başlıklı, Birleşik Devletler Afganistan Güçleri Kumandanı General Stanley A. McChyrstal'a ağır ithamlarda bulunan yazısı Beyaz Saray'da tartışmaya yol açmıştı.
Öte yandan dergi 2014 yılında Virginia Üniversitesi'nde tecavüzle ilgili yanlış bir haber yayımladığı için yasal sorunlar yaşamış ve tazminat ödemek zorunda kalmıştı.