O Belediyede Milli Mücadele Projesi

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı iş birliğinde hazırlanan kitap serisi, Eskişehir'in kurtuluşuna ışık tutuyor


Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde "Eskişehir'in Milli Mücadele'de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir Kurtuluşu" projesi hayata geçti.

Tepebaşı Belediyesi ve Tarih Vakfı ortaklığında hazırlanan projede sergi, belgesel, kitap serisi mevcut. Uzun bir akademik çalışmanın yapılmasının ardından hayata geçen projede 5 kitaptan oluşan seri, derin araştırmaların bir sonucu olarak ortaya çıktı.

“100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” serisi; Eskişehir’de İşgal ve Direniş, Eskişehir’in Kurtuluşu, Milli Mücadelede Eskişehir’de Sol, Yunan Arşiv Kayıtlarında İşgal Eskişehir’i ve Milli Mücadele ve Eskişehir adlı 5 kitaptan oluşan sergi Eskişehir’in Milli Mücadele yıllarındaki farklı yönlerine mercek tutuyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün Eskişehir'e dair tespitlerinden, tarihi olaylara kadar pek çok unsur görsel zenginliklerle işleniyor. Kent arşivi için büyük ve kapsamlı bir katkı olarak değerlendirilen sergi tarih severlere ve ilgili herkese kapılarını açtı. Kitaplar hakkında bilgi alıp sergiyi ziyaret etmek isteyenler Tepebaşı Belediyesi Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Müdürlüğü'ne ulaşabilir.

Belgesel, Tepebaşı Belediyesi’nin “tepebasibld” adlı Youtube sayfasından da izlenebiliyor.

Kültür Sanat Haberleri