Tunç Davut'un ilk filmi 'Dolanma', Balkanların önemli etkinliği 21. Saraybosna Film Festivali'nin ana yarışma bölümüne seçildi.
Dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde yaşayan ve hayatlarını kaçak odun keserek zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ile bir kadının hikayesini anlatan Tunç Davut'un ilk filmi 'Dolanma', Balkanların önemli etkinliği 21. Saraybosna Film Festivali'nin ana yarışma bölümüne seçildi.
Tunç Davut’un senaryosunu yazıp yönettiği ilk uzun metraj filmi “Dolanma”, 14-22 Ağustos tarihlerinde düzenlenen 21. Sarajevo Film Festivali’nin ana yarışma bölümünde büyük ödül Sarajevo’nun Kalbi için yarışacak! Başrollerini Muhammet Uzuner, Defne Halman ve Baran Şükrü Babacan’ın paylaştığı “Dolanma”nın dünya prömiyeri festival kapsamında 16 Ağustos Pazar günü Saraybosna’daki National Theatre’da gerçekleşecek.
Umutsuzluk, iktidar ve aşk temalarını, Habil ile Kabil hikayesinden yola çıkarak ele alan ‘Dolanma’, Batı Karadeniz’in bir köyünde umutsuzluk içinde sıkışıp kalan, yazgılarına boyun eğen, bir şeyler yapma, bir şeyler kurma gücünü bulamayan mevsimlik orman işçisi iki erkek kardeş ve oradan oraya savrulan bir kadının öyküsü... Yaşamlarını kaçak odun keserek, dış dünyadan yalıtılmış aile yadigarı bir evde, zorluklarla sürdüren iki erkek kardeş ve bir kadının hikayesini anlatan film; doğaya ve kendilerine yabancılaşan, ilişkileri birbirine dolanan bu üç kişinin umutsuzluklarını sorguluyor.
Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle geçen yıl Bolu-Aladağlar bölgesinde çekilen “Dolanma”nın yapımcılığını Tekhne Film, görüntü yönetmeni ise İlker Berke üstlendi.
TUNÇ DAVUT HAKKINDA
Yönetmen Tunç Davut, Anadolu Üniversitesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Sinema ve Televizyon eğitimi aldı. İlk kısa filmi “Çatal”ı Bilge Karasu’nun aynı adlı öyküsünden uyarlayan Davut, çeşitli TV filmi, dizi ve reklam filmlerinde yönetmenlik, senaristlik ve yapım yardımcılığı yaptı. “Kınalı Kuzular” adlı belgeseli Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği tarafından En İyi Belgesel ödülüne layık görüldü. “Dolanma”, Davut’un ilk uzun metrajlı filmi.
Radikal