Doğan Yurdakul'un ölüm nedeni belli oldu; cenazesi ne zaman?

Doğan Yurdakul, Datça'nın Mesudiye Mahallesi Damarası Mevkii'nde bayram tatilini geçirdiği evde yaşamını yitirmişti, ölüm nedeni ön otopsi raporunda belirtildi.

Doğan Yurdakul, Datça'nın Mesudiye Mahallesi Damarası Mevkii'nde bayram tatilini geçirdiği evde yaşamını yitirmişti, ölüm nedeni ön otopsi raporunda belirtildi.

Muğla'nın Datça ilçesindeki evinde dün ölü olarak bulunan 71 yaşındaki gazeteci ve yazar Doğan Yurdakul’un, hasta kedisine ilaç vermek için eve gittiği ve düşerek başını tabureye çarptığı belirlendi.

Yurdakul'un olay sırasında evde yalnız olduğu belirtilirken, ilk otopsisinde ise tansiyona bağlı beyin kanaması geçirdiğinin belirlendiği öğrenildi.

CENAZE PROGRAMI 

Muğla Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından gazeteci Yurdakul'un cenazesi, yakınlarına teslim edildi. Karayolu ile Ankara'ya götürülen Yurdakul'un cenazesi, Çarşamba günü Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde öğle namazına mütakip  kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

DOĞAN YURDAKUL KİMDİR? 

Doğan Yurdakul 1946’da Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra Paris Sorbonne, Vincennes ve Cenevre üniversitelerinde lisansüstü öğrenim gördü. Yenigün, Ulus, Vatan, Aydınlık, Evrensel, Siyah-Beyaz, Günaydın gazeteleri ile Kim, Yön ve Devrim dergilerinde çalıştı. 32. Gün adlı televizyon programının Ankara temsilciliğini yürüttü. 35 yılın ardından emekli oldu. 1998’den bu yana yaşamını çevirmenlik yaparak ve kitap yazarak sürdürdü.

Yurdakul, FETÖ'nün kumpas davalarından Odatv davası kapsamında bir yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye olmuş ve dava sonunda beraat etmişti. Yurdakul, cezaevinde olduğu sırada hayatını kaybeden eşi Güngör Yurdakul'un 15 Eylül 2011'deki cenaze törenine cezaevi aracıyla getirilmişti.

Kültür Sanat Haberleri