Korkunç iddia: Kedilerin patileri büyü için mi kesiliyor?

Hayvanseverler, son zamanlarda artan kedilerin patilerinin kesilmesi olaylarına dikkat çekerek büyü için kesilmiş olabileceği iddiasını dillendirdi. Sanatçı Haluk Levent de iddiayı gündeme getirdi. Hayvanseverler cezaların caydırıcı olmasını istiyor.

Hayvanseverler, son zamanlarda patileri kesilen kedilerin sayısının artmasıyla ilgili korkunç bir iddiayı dile getirdi. Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “Yeni bir inanışa tapan kitleler mi oluştu?” derken, kedilerin patilerinin büyü için kesilmiş olabileceği iddiasını dillendirdi. Sanatçı Haluk Levent de sosyal medya hesabından “Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar" paylaşımında bulundu. Levent, “Aldığımız duyumlardan çok tehlikeli bir akım ile karşı karşıyayız. Şarlatanlar, köpek ve kedilerin ayaklarını keserek büyü bozduklarını dile getirip para kazanıyorlar. Maalesef bu tür olayları daha çok göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce itiraf eden olmuştu

Kedilerin patilerinin 'büyü yapmak için' kesildiği yönünde çok sayıda duyum aldıklarını anlatan Antalya Candost Derneği Başkanı Arife Yanık, “İstanbul'da yaşanan olayda yakalanan şahıs, büyü için hayvanın bacağını kestiğini itiraf etmişti. Şimdi de peş peşe Antalya’da buna benzer olaylar yaşıyoruz. Ancak bunun arkasındaki sebebi düşünmek daha korkutucu. Bunlar gerçekten büyü için mi yapılıyor, buna inanlar var mı, yoksa sapkın duygularla mı yapılıyor? Ya da yeni bir oluşum veya yeni bir inanışa tapan bir kitle mi var? Bunlar sözleşerek mi bu olayları gerçekleştiriyor? Henüz bilemiyoruz. Ancak emniyet görevlilerinin araştırmaları sürüyor” dedi. Geçtiğimiz yıllarda ise İstanbul’da art arda 14 kedinin katledildiğini hatırlatan Yanık, “O olayın da sorumlusu yakalanamadı. Bunları duyunca o dönem, aklıma geldi. Öldürdüğü kedilerin yanlarına çiçek, çakmak gibi ipuçları bırakıyordu. Haberlere çıkarak ilgi odağı olmak isteyen ya da şiddetten zevk alan psikolojik sorunları olanlar da böyle şeyler yapabiliyor” dedi.

Cezalar caydırıcı olmalı

Yanık, cezaların caydırıcı olması gerektiğini söylerken, Elif Büyükgökdere de “Bu konunun ‘bir ayin’ olduğuna dair söylenti var. Tamamen bastırılmış insanların kendini gösterme şekli. 12 yıldır esnaflık yapıyorum. Bu tip olaylarla, sıkça karşılaşıyorum. Hayvan Hakları’yla ilgili yasanın, bir an önce çıkmasını istiyoruz. İnsanlarımız büyü ve benzeri konulara inanıyor. Kediler, bunun için de öldürülmüş olabilir" ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri