Kılıçdaroğlu: Erdoğan oturup kalksın CHP'li belediyelere teşekkür etsin

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'i ziyarette bulundu. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun satırbaşları şöyle:

"Belediye başkanlarımız ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Bununla şunu kastediyorum. Yeni bir siyaset anlayışını egemen kılmak istiyoruz. Nedir bu anlayış? Yeni siyaset anlayışımızda, belediye başkanının harcadığı her paranın hesabını halkına vermek. Kul hakkını korumak, vatandaşın ödediği her kuruşun hesabını vermek. Toplumu aydınlatan, toplumun sorunları çözen, yoksul kesimlere pozitif ayrımcılık yapan siyaset anlayışı. İzmit Belediye Başkanımız bu anlayışla hareket ediyor. 

Yedi ilkemiz var, o yedi ilke CHP'nin yerel yönetimlerindeki siyaset anlayışıdır. Bütün belediye başkanlarımız aynı siyaset anlayışı ile yollarına devam etmektedirler. Belediye Meclis üyelerimiz, aynı anlayışla belediye başkanlarımıza destek vermektedirler. 

Bir şeyin daha altını çizmek isterim. Siyasal iktidarın yani ülkeyi yönetenlerin teşekkür etmeleri gereken ilk kişiler CHP'li belediyelerdir. Sayın Erdoğan'ın oturup kalkıp teşekkür etmesi gereken belediyeler CHP'li belediyelerdir. Hükümet olarak 5 maske dağıtamadılar, bizim bütün belediyeler dağıttı. Yardım yapamadılar, bizim bütün belediyelerimiz hiçbir ayrım yapmadan herkese yardım yaptılar. Eğer CHP'li belediyeler olmasaydı pandemi sürecini Türkiye çok daha ağır koşullarda geçirirdi. O nedenle onlar oturup kalksın belediyelerimize ve başkanlarına teşekkür etsinler. Bütün bu sorunları aşma konusunda, yeni bir anlayışı Türkiye'ye getirme konusunda bütün belediye başkanlarımız ellerinden geleni yaptılar. Ben sayın Fatma Kaplan Hürriyet şahsında bütün belediye başkanlarımıza yürekten teşekkür ederim"

Kılıçdaroğlu Takvim Gazetesi'nin "Çöpçüler Kralı" manşetine de sert tepki gösterdi.

Türkiye Haberleri