Kılıçdaroğlu: Deprem hepimizin ortak sorunu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu, "Bizim gönlümüzde yatan, merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroglu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Bayraklı, Bornova, Seferihisar İlce Belediye Başkanlarının, İzmir depremi ve takıp eden sürece ilişkin gerçekleştirdiği brifinge katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun burada yaptığı açıklamada şu ifadeler öne çıktı.

“42 milyon kira yardımı yapıldığı ifade edildi. 224 hane, belediyeye ait konutlara yerleştirildi. 4 bin 200 aileye 10’ar bin lira kira yardımı yapıldığı ifade edildi. Eğitim ile ilgili çocukların tüm talepleri karşılanmış vaziyette.

"Ağır ve orta hasarlı binaların bir önce yıkılması veya onarılması gerekiyor bu konuda merkezi hükümetin yapacağı her türlü katkı çok önemli. Ayrıca Büyükşehir Belediyemiz, belediyelerimiz, merkezi hükümetle bu sorunun rahatça giderilmesi açısından da ellerinden gelen tüm çabaları gösterecekler.

"İzmir'in yaşadığı acı Türkiye'nin ortak acısı haline dönüşmüştür. Gerek bizim diğer belediyelerimiz gerek Ak Parti'ye ait veya MHP'ye ait belediyeler var, İYİ Parti'ye ait belediyeler var, bu belediyelerin de şöyle veya böyle katkıları olmuştur. Merkezi hükümet de elinden gelen çabayı gösterme konusunda bir gayret içine girmiştir ama şu açık ve nettir; İzmir Büyük Şehir Belediyemiz ve belediye başkanlarımız burada tarih yazmışlardır. Hiç kimsenin en ufak ihtiyacı gözardı edilmemiştir. Tüm ihtiyaçlar belediyelerimiz tarafından karşılanmıştır. Belediye başkanlarımıza teşekkür ederim.

"Kentsel dönüşümle ilgili olarak da merkezi hükümet engel çıkarmadığı sürece her türlü sorunu kısa süre içinde çözeceklerdir. Bizim gönlümüzde yatan, merkezi hükümetle yerel yönetimler arasında karşılıklı güçlü bir diyaloğun olmasıdır. Sorun bir parti sorunu değildir, deprem sorunu hepimizin ortak sorunu. Bu ortak sorunun giderilmesi lazım. Merkezi yönetimle yerel yönetimler el birliği yaptıkları takdirde, güç birliği yaptıkları takdirde bundan vatandaşlar memnun olacaklardır. Bu vatandaşların içinde her partiye oy veren kişiler var. Parti ayrımı yapmaksızın belediyelere engel çıkarmaksızın iş birliği halinde bütün bu sorunları çözmek mümkündür."

Türkiye Haberleri