“Muhafazakâr otel” konseptine sahip olan Club Familia, Çeşme’nin en eski otellerinden biri. 235 odalı otel, iş insanı Necmeddin Şimşek ile dayısı Av. Şemseddin Petek’e aitti. Otelin yüzde 51’i Av. Petek’e, kalan hisse ise Şimşek’e ait iken, dayı-yeğen arasında çözülemeyen bir anlaşmazlık çıktı. Taraflar arasındaki dava ve tahkim süreçleri yıllar sürdü.
Çeşme'de bulunan Clup Familia, turizm cennetinin en eski otellerinden biri olma özelliğine sahip.
Davaları Şimşek kazandı
En son Yargıtay 11. Hukuk Dairesi kararının da Necmeddin Şimşek lehine çıkması üzerine taraflar arasındaki gerilim tırmandığı gibi ortaklıkları da son buldu. Şimşek, hissesini Av. Petek’e devretti. Ancak taraflar arasındaki gerilim bitmek bilmedi. Şimşek, dayısından parasını alamadığı gerekçesi ile birkaç kez haciz işlemi yaptı. Ancak, yapılan işlemlerde haczedilen eşyalar otelden alınmadı.
Otelde muhafaza altına alınan eşyalara ilişkin bilgiler tutanağa yansıdı
Onlarca kişi otelin önüne geldi
En son geçen 6-7 Haziran’da yapılan haciz işlemi ile ikili arasındaki kriz yeni bir boyut kazandı. İş insanı Şimşek’in avukatlarının talebi ile Bakırköy İcra Dairesi haciz kararı aldı. 3 Haziran tarihli karar Çeşme İcra Müdürlüğü’ne talimat yazısı ile bildirildi. Haciz işlemi için aralarında icra memurları, polisler, avukatlar, çilingir, hamallar ve nakliyecilerin de olduğu onlarca kişi sabah saatlerinde Altınkum Mahallesi’nde bulunan Club Familia Çeşme’nin kapısına dayandı.
Muhafazkâr kesime hitap eden otelde kadın ve erkeklerin sahil ve havuzları ayrı.
Klimalar da gitti, yataklar da bazalar da…
Halktv.com.tr’nin ulaştığı haciz tutanaklarına göre işlem 2 gün sürdü. Tutanakta alacak miktarının 30 milyon 62 bin TL olduğu bilgisi yer aldı. Necmeddin Şimşek’in alacaklı olduğu tutanakta, borçlu tarafta Familia Turizm Yatırım Şti’nin adı yer aldı. Otelde bulunan 170 klima, 224 baza, 327 yatak, 1 adet çamaşır makinesi, soğuk hava deposu, 2 adet merkezi soğutma sistemi dış ünitesi, doğalgaz tankı haczedildi. Alacaklı taraf avukat olarak Feridun Kurt’un da imzasının yer aldığı tutanaklara yazılan her ürün yerinden söküldü.
Av. Petek, dönemin Gerger Cumhuriyet Başsavcısı kardeşi Reşat Petek ile birlikte (2002 yılı).
85 hamal eşyaları taşıdı
Söküm işlemleri için uzman isimler haciz mahallinde hazır bulunduruldu. Haczedilen eşyalardan yalnızca klimalar için 7 klima söküm ustası getirilirken, 85 hamal da çıkarılan eşyaları kamyonlara taşıdı. Taşıma işleminde 2 kamyon, 2 nakliye asansörü kullanıldı. Tüm eşyalar, Çeşme’de bulunan başka bir adresteki depoya konuldu.
Haciz işlemi sırasında yaşanan kısa süreli gerginlik tutanağa yansıdı.
Tatilciler neye uğradıklarını şaşırdı
Öte yandan haciz işlemi, otelde bulunan tatilcilerin şaşkın bakışları arasında yapılırken, otel çalışanları ile işlemi yapan kişiler arasında yaşanan kısa süreli gerginlik, polisin araya girmesi ile son buldu. Konuya ilişkin görüşlerini almak üzere avukatlık bürosundan aradığımız Şemseddin Petek’ten ise dönüş olmadı.
İş insanı Necmeddin Şimşek, sahibi olduğu Akdeniz Güvenlik ile sektör devi konumundaydı.