Erkan Baş: Gezi birleşirse başınıza bela olur

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Gezi Parkı davasının birleştirilmesine yönelik "Gezi yeniden birleşirse başınıza bela olur" dedi.

Halk TV'de yayınlanan Ayşenur Arslan'ın sunduğu Medya Mahallesi programının konuğu olan Erkan Baş, Gezi Parkı davasının birleştirilmesi kararını yorumladı. Birleştirme kararının ardından üç dosya birleşmiş oldu ve Çarşı grubunun da yeniden yargılanmasına karar verildi. 

Mahkemelerde tutuklu yargılanan siyasilere yapılan hukuksuzluğa her duruşmada yeniden tanık olduğunu söyleyen Erkan Baş, "Türkiye İşçi Partisi olarak bizim kalabalık bir vekil grubumuz olsaydı bir arkadaşımızdan mahkemeleri izleyip hukuksuzlukları paylaşmasını isterdik" dedi. Hukuksuzluklara örnek olarak, Artvin Hopa'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingi öncesinde yaşanan eylemlerde polisin sıktığı tazyikli su ve biber gazı ile fenalaşarak hayatını kaybeden Metin Lokumcu davasını hatırlatan Baş, "Metin Lokumcu davasında Lokumcu’nun ailesi ve avukatları, sanıkların o mahkeme salonunda ifadelerinin alınmasını talep ettiler ve hakim reddetti. Yüz yüzelik ilkesi ortadan kaldırıldı" dedi. 

'Gezi başınıza bela olur'

Gezi Parkı davasının birleştirilmesine ilişkin konuşan Erkan Baş kararı şu ifadelerle yorumladı:

İktidar geziyi siz bölünemezsiniz, birleşin dedi. Gezi'deki herkes birleşirse başınıza bela olur. Bu iktidarın en büyük korkusu Gezi'ydi. Gezi benim hayal ettiğim Türkiye’nin yaşanmış biçimiydi. Orada para yoktu alt üst ilişkisi yoktu. İktidar gezide ortaya çıkan hayalin gerçekleşmiş hali iktidarı tedirgin ediyor.

Zamanında emri ben verdim diyenler şimdi onu FETÖ’cüler yapmıştır diyor. Geziden polis şiddetini çıkarttığınızda bir tek kişinin tırnağının ucunun kanamadığını görürsünüz. Bu ülkede ülke toprağını devletinden koruyan bir halk var. Rize İkizdere’de yaşadığımız şey budur. Bu Gezi’nin aynısı. Bugün hala Taksim’de yeşil alan varsa gezi direnişi mücadelesinin eseridir. Biz orada haklı çıktık

 

Özel Haber Haberleri