İsmailağa cemaatinin şeyhi Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümü sonrası başlayan post kavgasında Saadeddin Ustaosmanoğlu, 'Cübbeli Ahmet'e 'kasetlerini patlatırız' dedi. Cübbeli Ahmet, 'kaset' iddialarına ilişkin ise "Kasetleri çıkarmayan melundur" diyerek karşılık verdi.
Bu olay Cübbeli Ahmet hakkında ortaya atılan ilk kaset iddiası değildi. İstanbul Bayrampaşa'da Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde paraları topladığı halde inşaatı tamamlamadığı gerekçesiyle dolandırıcılıkla suçlanan Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordu. Dava sürecinde beyanda bulunan mağdurların büyük bir çoğunluğu Cübbeli Ahmet’in verdiği sohbetlerde Jet Fadıl’ın projesine yatırım yapılmasını söylediğini ve ona güvenerek bu projeye yatırım yaptıklarını söylediler.
Şantaj CD’sini mahkemeye sunmak istedi
110 mağdurun avukatlığını üstlenen Yaşar Metehanoğlu, mağdurların iddialarını daha da öteye taşıdı. Cübbeli Ahmet’in mağdurlara Jet Fadıl'dan şikayetçi olmamaları için baskı yapıldığını öne sürdü. Avukat Metehanoğlu bununla da yetinmeyerek Cübbeli Ahmet’in özel hayatına ilişkin görüntüler nedeniyle Jet Fadıl tarafından şantaja maruz kaldığını söyledi. Metehanoğlu’nun iddiasına göre Cübbeli Ahmet, Jet Fadıl'a ait Didim'deki Kapris Oteli'ni bir yıllığına kiraladı. Bu dönemde, özel hayatına ilişkin görüntüleri çekildi. Bu görüntülerle, Ünlü'ye yakın mağdurların Jet Fadıl hakkında şikayetçi olmaması için şantaj yapıldı. Metehanoğlu, içinde Cübbeli Ahmet’e ait olduğunu iddia ettiği şantaj görüntülerini mahkemeye sunmak istedi. Ancak mahkeme heyeti dava konusuyla ilgisi olmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti.
‘Dini hassasiyetimizi kullandılar’
Cübbeli’nin kasetle tehdit edildiği konusu hiç araştırılmazken üzerinden geçen yıllara rağmen Jet Fadıl mağdurları haklarını alamadı. Caprice Gold ve Caprice Maldivler mağdurları halktv.com.tr’ye konuştu. Mağdurlardan Ercan Şahinduran söz konusu projelere yatırım yapması için AKP’li milletvekillerinin aracı olduğunu söyleyerek, “Bizler AKP’nin hüsranına uğradık. Cübbeli Ahmet Hoca bu projeye yatırım yapmamız için fetva verdi. Bizleri yönlendirdi. Nihayetinde bizler dini hassasiyeti olan insanlarız. Bizim bu hassasiyetimizi kullandılar. Bu davada inşallah adaleti göreceğiz” dedi.
‘Kaderimizde bu varmış’
İsminin yazılmasını istemeyen başka bir mağdur ise, “Ben artık adım bir yerlerde geçsin istemiyorum. Projeye bir belediye başkanının önerisi ve Cübbeli Ahmet Hoca’nın sohbetindeki fetvaları nedeniyle girdim. Hoca bu projeye yatırım yapanların cennetten yer aldığını söylüyordu. Evet bu doğru. Ancak sakın yanlış anlaşılmasın hocayı suçlamıyorum. Nihayetinde son kararı ben verdim. Kaderimizde bu varmış. Allah herkesten iyisini bilir. Bizi de bununla sınadı. Zaten artık dava sürecini de takip etmiyorum” diye konuştu.
Ne olmuştu?
Fadıl Akgündüz, 2011 yılında Caprice Gold Bayrampaşa Projesi’ni tanıttı. Avrupa’nın yedi yıldızlı tek sarayı diyerek tanıtımını yaptığı İslami devre mülk projesi, 20 bine yakın kişinin mağdur olmasına neden oldu. Mağdurlardan yaklaşık 750 milyon lira toplanmasına rağmen hâlâ proje tamamlanmadı. Akgündüz, 2014 yılında ise yeni bir projeyi tanıttı. “Maldivler’de Müslümanların özel adası oluyor” sloganıyla tanıttığı yeni projesi Caprice Gold Maldivler için 60 bin kişiden 170 milyon dolara yakın para topladığı iddia edildi. Yapımına başlanmayan ve faaliyete geçmemiş otel için hizmete açılmış gibi satışlar yapıldı. Yaklaşık 7 milyon lira harcanan reklam filmlerinde Ekim 2014’den itibaren müşterilerin Maldivler’deki otelden yararlanabilecekleri belirtildi ama yine teslim gerçekleşmedi.