Can Coşkun'dan Berat Albayrak fotoğrafının şifreleri

Halk TV programcısı Can Coşkun, istifasından bu yana ilk kez görüntülenen eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın camide çekilen fotoğrafının şifrelerine ilişkin konuştu.

'Af Talebi' isimli kitabında Berat Albayrak istifası sürecini anlatan Can Coşkun, Albayrak’ın istifasını teyit eden ve Türkiye’ye duyuran isim olmuştu. Coşkun, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasının ardından Büyük Çamlıca Cami'de ibadet ederken görüntülenmesini yorumladı. Fotoğrafın revizyon sürecinin konuşulduğu günlerde ortaya çıkmasına işaret etti. 

'İktidara yakın kaynaklar haberlerinde Albayrak'ı geçiriyor'

Albayrak'ın fotoğrafının anonim hesaplar tarafından paylaşıldığına işaret eden Coşkun, 6 ay sonrasında paylaşım yapılmasının ardında bir mesaj olduğunu ifade etti. "Bu fotoğraf bilinçli sızdırılsa da ondan habersiz çekilse de Albayrak orada bir davranış ortalamasının yansıyacağını bilir" dedi. 

Albayrak'ın camide çekilen fotoğrafında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın olmadığını fakat ikinci bir fotoğrafın Erdoğan ile verileceğini ifade eden Coşkun, iktidara yakın kaynakların haber diline değindi. "Enerji konusunda iktidara yakın kaynaklarda Berat Albayrak’ın atılımlarda imzasının olduğu hatırlatılıyor. Örneğin, doğalgaz aramalarında bir haber varsa o haberde Albayrak bir ya da iki kez geçirilmeye başlandı. Demek ki birkaç aydır bir hazırlık var" ifadelerini kullandı. 

Dönüş hikayesinin AKP’nin oy oranıyla ilgisinin olmadığını söyleyen Can Coşkun, kendisinin ulaştığı kaynakların hızlı bir dönüşe işaret etmediklerini aktardı. "Bizzat ekonomi yönetimine şu aşamada gelmesi pek mümkün görünmüyor. Berat Albayrak kadroları da bunlara işaret eden yanıtlar veriyor" dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bölüneceği iddialarını hatırlatan Coşkun, "Bölünme Albayrak’ı bizzat ilgilendirmeyebilir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı birleştirme fikrinin de Albayrak’a ait olduğu unutulmamalı" şeklinde konuştu. 

Özel Haber Haberleri