Zehra'yı katletmişti! Mahkemede pişkin savunma: Akli dengem yerinde değil

İzmir'in Karabağlar ilçesinde eşi Zehra Barbak'ı (37) 'kıskançlık' nedeniyle çıkan tartışmada bıçaklayarak öldüren Kayhan Barbak (39), duruşmada, savcılıktaki ifadesini tekrar edip, “Bıçaklama anını hatırlamıyorum. İlaç kullanıyorum. Bipolar bozukluk teşhisim var" ifadelerini kullandı.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde, 25 Aralık 2023 tarihinde, eşi Zehra Barbak'ı 'kıskançlık' nedeniyle bıçaklayarak öldüren Kayhan Barbak’ın duruşması İzmir 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Kayhan Barbak, savcılıktaki ifadesinde olay anını hatırlamadığını ve bipolar bozukluk nedeniyle ilaç kullandığını belirtirken, duruşmada savunmasında ise eşinin annesi Naime Özkan'ı suçladı.

Olayın meydana geldiği sabah saatlerinde, Kayhan Barbak ile eşi arasında çıkan tartışma, alkol etkisiyle şiddetlendi. Kayhan Barbak, mutfaktan aldığı bıçakla eşi Zehra Barbak'ı 3 yerinden bıçakladı. Kanlar içinde kalan Zehra Barbak, yardım istemek için dışarı çıkarak eşinin kendisini bıçakladığını söyledi. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Zehra Barbak’ın hayatını kaybettiğini belirlerken, polis ekipleri Kayhan Barbak'ı suç aleti bıçakla birlikte yakaladı. Kayhan Barbak, ifadesinde cinayeti kıskançlık yüzünden işlediğini söyledi.

Kayhan Barbak hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 'Eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Tutuklu sanık Kayhan Barbak, ilk kez hakim karşısına çıktı ve duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tarafların avukatları, Zehra Barbak’ın annesi Naime Özkan ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmada hazır bulundu.

Kayhan Barbak, savunmasında eşinin annesi Naime Özkan’ın kendilerini ayırmak istediğini ve bu sebeple aralarının bozulduğunu iddia etti. Ayrıca, olay anını hatırlamadığını ve ilaç kullanmakta olduğunu yineledi. Zehra Barbak'ın annesi Naime Özkan, Kayhan Barbak’ın savunmasının gerçek dışı olduğunu belirterek şikayetçi olduğunu ifade etti.

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek bir sonraki duruşmada sanığın salonda hazır bulunmasına ve tanıkların dinlenmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.

Türkiye Haberleri