Yurttaşlar TOKİ'nin fahiş zammına isyan etti

İstanbul’un Esenler ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında 15 Temmuz Mahallesi'ne yapılan TOKİ konutlarında oturan yurttaşlar, aidatlara yapılan yüzde 100'e yakın zamlara karşı bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

İstanbul Esenler Belediyesi’nin iştirak şirketlerinden Esenler Kentsel Dönüşüm Merkezi (ESKON A.Ş.) ve TOKİ tarafından 15 Temmuz Mahallesi'nde 4 etap şeklinde inşaatına başlanan toplamda 150 blok ve 7 bin konutun bulunduğu TOKİ konutlarının ilk iki etabı tamamlandı.

Konutlarda oturan yurttaşlar ise aidatlara iki katına varan zam yapılmasına rağmen herhangi bir hizmet almadıklarını belirterek bir eylem yaptı. Eyleme katılan yurttaşlar, "Aidat zamları geri çekilsin", "Zam değil, hizmet istiyoruz", "Vatandaş burada yetkililer nerede?" sloganları atarak ESKON A.Ş. ofisinin önüne yürüyüş gerçekleştirdi.

"HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR"

TOKİ konutlarında yaşayan yurttaşlar adına açıklamayı yapan Ersoy Adıgüzel, "Nitelikli bir hizmet almadan site aidatlarını ödemek istemiyoruz. Site müdürlerinden her defasında azar işitmekten bıktık. Çözüm aramak için gittiğimiz her kurumdan eli boş dönmekten bıktık. Müteahhit firmaların eksik bıraktığı, hatalı yaptığı, kalitesiz malzeme ve kalitesiz işçiliği nedeniyle yaşadığımız sorunlar canımızdan bezdirdi.” ifadelerini kaydederek iş bilmez ve gözünü kar hırsı bürümüş müteahhitlerin eksik bıraktıklarını kendilerinin tamamlamak zorunda olmadığını belirtti.

“Bizim aidatlarımızla bu eksiklikleri tamamlayamazsınız.” ifadesini kullanan Adıgüzel, “Emekli maaşıyla geçinen, Esenler'i vatanı bilmiş, Ali amcanın, Fatma teyzenin ekmek parasını yiyenlerin, buna müsaade edenlerin yüce Allah katında hesap vereceklerini de unutmamalarını rica ediyoruz buradan. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Asla dilsiz şeytan olmayacağız. Şeytanlık yapanların da karşısında durmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

İKİ KATI ZAM!

Diğer taraftan Esenler TOKİ sitelerinde 2+1 dairenin aidatı 770 liradan bin 470 liraya, 3+1 dairenin aidatı ise 830 liradan bin 593 liraya yükseltildi.

Türkiye Haberleri