Yöneticinin oyunu onlarca esnafın başını yaktı!

İstanbul Güngören’deki bir iş hanında tahliye gerginliği yaşanıyor. Hanın bir yöneticisi, İmar Barışı’ndan yararlanarak bir katı onlarca dükkana böldü. Yönetici, bu dükkanları tek tek kiraya verdi. Durumu fark eden mülk sahibi tahliye davası açtı. Onlarca esnaf ise kiracı olduklarını belirterek sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi.

Güngören’de bulunan Elit Center isimli iş hanında tekstil işi yapan onlarca esnaf, güne, kapıya dayanan çevik kuvvet polisi ile uyandı.


Sabah 09.00'dan beri kriz yaşanan iş hanında bazı işyerlerinde tahliye işlemi yapıldı.

AYRI AYRI KİRAYA VERDİ

Edinilen belgelere göre, handa bir dönem kiracı olarak bulunan Mehmet Özekinci, daha sonra yönetici oldu. Özekinci, son çıkan ‘İmar Barışı’ndan yararlanarak handaki tüm dükkanları böldü ve ayrı ayrı kiraya verdi.

DİŞ HEKİMİ TAHLİYE TALEP ETTİ

Durumu fark eden ve handaki 1 katın sahibi olan Diş Hekimi İffet Gümrü ise sözleşmeye aykırı hareket ettiği gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu. Yapılan yargılama sonrası tahliye kararı çıktı.

ÇOK SAYIDA POLİS HANIN ÖNÜNDE

Bakırköy 14. İcra Dairesi görevlileri, beraberlerinde çok sayıda çevik kuvvet polisi ile bu sabah hana geldi. Handa kiracı olan çok sayıda kişi, olay ile ilgilerinin olmadığını, kendi işyerlerinin tahliye edilemeyeceğini söyledi.

ESNAFLA MEMURLAR ARASINDA GERGİNLİK

İşlem esnasında icra memurları ile esnaf arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Tahliyeye ilişkin işlem ise sürüyor. Handa işyerleri bulunan esnafın avukatı Mehmet Özgür Yıldırım ile Bakırköy 14. İcra Müdür Yardımcı Yunus Badeli arasında da gerginliğin yaşandığı gözlendi.

Türkiye Haberleri