Sahte profesör öğrencileri kandırmaya devam ediyor! Yetkililer harekete geçmedi

Binlerce öğrenciye kayıt yaptıran sahte "Yeni Pazar Üniversitesi"nin Türkiye koordinatörü olduğu iddia edilen sahte profesör Ali İlseven'in sadece lise mezunu olduğu belirlenmişti. İlseven hakkında herhangi bir soruşturma yapılmadığı ortaya çıktı.

Son dönemde gündeme gelen bir iddiaya göre, 168 ülkede yaklaşık 4 bin öğrencisi olduğu iddia edilen Yeni Pazar Üniversitesi’nin gerçek olmadığı ortaya çıkmış Üniversitenin koordinatörü olarak tanıtılan Ali İlseven’in, profesörlük diplomasının sahte olduğu ve aslında lise mezunu olduğu belirlenmişti.

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), sahte üniversite hakkında yaklaşık bir yıl önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç ihbarında bulunmuştu. Ancak, takipsizlik kararı verildi. YÖK, 7 Aralık 2022 tarihinde yaptığı açıklamada, söz konusu üniversitenin tanınmaması gerektiğine karar verdiklerini bildirdi. YÖK’ün bu kararına rağmen, sahte üniversite yakın zamana kadar ‘edu.tr’ uzantılı web sitesi üzerinden öğrenci kaydı almaya devam etmiş YÖK, üniversiteyi tanımadığını açıklamıştı.

'YÖK ALİ İLSEVEN'İ VE ÜNİVERSİTEYİ TANIMADI'

Sahte üniversitenin internet sitesinde, Türkiye koordinatörü olarak tanıtılan Prof. Dr. Ali İlseven, Türkiye’de ‘uzman psikolog’ ve ‘Doç. Dr.’ gibi unvanlarla çeşitli televizyon programlarına da katılmış ve 2016 yılında Beyaz TV’de Kampüs Show adlı bir eğitim programını sunmuştu. Ancak, YÖK’ün yaptığı açıklamada, İlseven’in ülkemizde geçerli herhangi bir akademik unvanının bulunmadığı ifade edildi.

'SAHTE PROFESÖR AKADEMİK FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR'

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir, geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e konu hakkında bir soru önergesi vermişti. Basında da çıkan o kadar habere rağmen BTK’dan henüz bir açıklama gelmezken Sahte profesör Ali İlseven’in akademik faaliyetlerine devam ettiği ve sahte okulunda öğrenci kaydı almaya devam ettiği ortaya çıktı BTK'nın bu konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Türkiye Haberleri