Yeşilçam'ın kötü adamı: "Sektör bizi dışladı iş vermedi"

Türk sinemasının unutulmaz ‘kötü adam’ karakteri İhsan Gedik, uzun yıllardır beyaz perdeden ve ekranlardan uzak. Şu anda Beyoğlu'nda kitap satarak geçimini sağlayan Gedik, sitemde bulunarak, "Bizi tamamen dışladılar, iş vermediler” diye konuştu.

Eski Yeşilçam oyuncuları sektörde hak ettiği değeri bulamıyor. Birçok zorlukla mücadele eden bu sessiz kahramanlardan biri de Yeşilçam’ın kötü adamı İhsan Gedik. Şu anda anılarını topladığı kitabı Beyoğlu'nda satarak geçimini sağlayan Gedik, yaşadıklarını ve sektördeki deneyimlerini halktv.com.tr'ye anlattı.

Eskisi gibi filmlere davet edilmediğinin altını çizen Gedik, Türker İnanoğlu'nun yeşilçam için büyük bir üstat olduğunu şu sözlerle anlattı: "Türk sinemasının önemli isimlerinden Türker İnanoğlu, bizim babamızdı; yani yapımcıydı. Biz, onun filmlerinde yetişip büyüdük. Ancak İnanoğlu’nun vefatının ardından, sinema öksüz ve babasız kaldı. Şimdi bizler kendi başımızın çaresine bakıyoruz. Şu anda hiç bir sete ve sinema rolüne çağrılmadığım için sinema anılarımı hazırladığım kitabımı Yeşilçam Sokağında satarak geçimimi sağlıyorum.

Şu an hiçbir yapımcının yeşilçam oyuncularına destek olmadığını da vurgulayan Gedik, "İlker abi, birçok kişiye ekmek yedirdi, sinemada ekmek yemeyen neredeyse kimse kalmadı onun sayesinde. Şu an öyle bir yapımcı yok. İster kabul etsinler ister etmesinler, biz burada varız ve yaşıyoruz. Her şey böyle devam etmeyecek. Zaman dönecek ve değişecek. Eskiden sinemada çok iyi paralar kazanıyorduk; şimdi ise geçimimizi kitap satarak sağlıyoruz" diye konuştu.

OYUNCULAR DA DESTEK OLMUYOR

Gedik son olarak oyuncularının birbirlerine yeterince destek vermediğini de belirterek, "Kimse sahip çıkmıyor. Halk çıkmıyor, yapımcı çıkmıyor, oyuncular da kendi halinde. Herkes kendi yolunu bulmuş, paralarını kazanmış. Gitsinler, Allah yollarını açık etsin. Ben beddua etmiyorum” dedi.

Türkiye Haberleri