Yeni yolsuzluk yuvası "Turkuvaz Vakfı" Resmi Gazete’de

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kurucuları arasında olduğu "Turkuvaz Vakfı", Resmi Gazete’de yayımlandı. Kurucular arasında eşi Esra Albayrak ve abisi Serhat Albayrak da yer alıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü, Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın kurucuları arasında bulunduğu yeni bir vakfın kurulduğunu duyurdu. "Turkuvaz Vakfı" adıyla kurulan vakfın, kurucuları arasında Berat Albayrak’ın yanı sıra, eşi Esra Albayrak, abisi Serhat Albayrak ve iş insanı Ömer Faruk Kalyoncu yer alıyor.

Vakfın amacı, basın, yayın, medya, iletişim, kültür ve eğitim alanlarında faaliyet göstermek ve bu alanların gelişimine katkıda bulunmak olarak açıklandı. Vakıf, eğitici, sosyal ve kültürel faaliyetlerle ülkenin gelişimine destek sağlamayı hedefliyor.

Turkuvaz Vakfı’nın mal varlığı, nakit olarak 500 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Vakfın kurucu kadrosu, Berat Albayrak, Esra Albayrak, Kübra Kalyoncu, Ömer Faruk Kalyoncu ve Serhat Albayrak’tan oluşuyor.

Türkiye Haberleri