Yeni Hafta Bomba Gibi Geliyor! Yağışlar Burnumuzda Tütecek

Geçen hafta ülke genelinde hakim olan sağanak yağışlar yeni haftayla birlikte yurdu terk ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yeni hafta tahmin haritası yağmurların özleneceğini gösteriyor. İşte 15 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin meteoroloji tahmini.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizin büyük bir bölümünü etkisi altına alan sağanak yağışların yerini bu hafta güneşli ve sıcak hava alacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yağışlar özellikle yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde etkili olurken, önümüzdeki günlerde etki alanını daraltacak.

YEREL YAĞIŞLAR VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Bugün için yapılan tahminlere göre, yurdun bazı bölgelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Batı Akdeniz'in doğusu ve Konya'nın batı ilçelerinde bu yağışların kuvvetli olması öngörülüyor. Marmara'nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege'de ise kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarlar esecek.

SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Yağışların azalmasıyla birlikte hava sıcaklıklarında önemli bir artış bekleniyor. Özellikle yurdun güney ve batı kesimlerinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerine çıkacak. Hafta ortasından itibaren Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kavurucu sıcaklar etkili olacak.

Türkiye Haberleri