Yeni adli yıl bugün başlıyor

20 Temmuz'da başlayan adli tatil sona erdi ve 2024-2025 adli yılı bugün itibarıyla başlıyor. Yeni adli yıl ile birlikt davaların duruşmaları devam edecek.

20 Temmuz'da başlayan ve yargıdaki toplu izinlerin uygulandığı adli tatil, bugün itibarıyla sona erdi ve 2024-2025 adli yılı resmen başladı. Adli tatil süresince adliyelerde nöbetçi mahkemeler, tutuklusu olan ve acil nitelik taşıyan davalara bakarken, diğer davalara yeni adli yıla kadar ara verildi.

Yüksek yargı organları Danıştay ve Yargıtayda nöbetçi heyetler görev yaparken, Anayasa Mahkemesi adli tatil kapsamında yer almadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da 2024-2025 Adli Yıl Açılış Töreni için Yargıtay Başkanlığında bulunacak.

Yeni adli yılın başlamasıyla birlikte kamuoyunda geniş yankı uyandıran davaların görülmesine devam edilecek. Bu kapsamda, 9 Eylül'de Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası, 30 Eylül'de ise eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin davaların duruşması yapılacak. Ayrıca, 'FETÖ'nün 'emniyet mahrem imamı' olduğu iddiasıyla 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan hakkında dava açılan Kemalettin Özdemir, 11 Eylül'de hakim karşısına çıkacak. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının sonunda hakem Halil Umut Meler'e saldıran, aralarında eski Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca'nın da bulunduğu 4 sanığın yargılanmasına ise 2 Ekim'de devam edilecek.

Türkiye Haberleri