Yaz Sıcaklarına Sağanak Arası! 3 İl İçin Acil Uyarı

Meteoroloji'den 3 il için kuvvetli yağış uyarısı geldi. Düzce Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Hava raporlarına göre sıcaklıklar 3-5 derece düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yer yer kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. MGM, vatandaşları yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

SICAKLIKLAR 5 DERECE DÜŞECEK

MGM verilerine göre, yurdun iç ve batı kesimleri ile Karadeniz'de hava sıcaklıkları 3-5 derece düşecek. Düzce, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde beklenen kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklar yaşanabileceği belirtildi. Ulaşımda aksamalar gibi sorunlara karşı da tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı bulutlu olacağı, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri ile Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği açıklandı. Diğer bölgelerde ise hava durumunun az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Türkiye Haberleri