Yargıtaydan '15 Temmuz' kararı: Müebbet hapis cezası alan 14 erin beraatini istedi

Yargıtay 16'ncı Ceza Dairesi, pek çok davaya emsal oluşturacak bir karara imza attı. 15 Temmuz gecesi FETÖ'yle organik hiçbir bağı bulunmayan 14 er hakkındaki müebbet hapis kararının bozulup beraat hükmü oluşturulmasını istedi.

Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi, 15 Temmuz gecesi TRT Harbiye binasında ve Taksim’de meydana gelen 3 kişinin öldüğü darbecilerin saldırısına ilişkin karar verdi. Yargıtay, 31’i tutuklu 123 sanık hakkında açılan davada müebbet hapse çarptırılan 14 er statüsündeki asker hakkında beraat hükmü kurulmasını istedi.

Habertürk’ten Yasemin Güner, “15 Temmuz’da silah sıkma emrini uygulayan askerlerin ‘beraat’i istendi” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

15 Temmuz darbe girişimi gecesi binlerce asker, üstlerinden aldıkları emirle sokaklara çıktı.

FETÖ terör örgütüyle organik hiçbir bağları olmayan, televizyon izleyip olaylardan haberdar olma imkanları bulunmayan ve üstlerinden aldıkları emirleri yerine getirmek dışında bir işleri bulunmayan er statüsündeki askerlerin ceza alması hepimizin yüreğini acıttı.

Hatta, FETÖ ile mücadelede, ‘Komutanlar dururken askerler mahkum oldu’ sözlerine hak vermeyen kalmadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, işte bu eleştirilerin yapılmasının önünü kesecek bir karara imza attı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi; TRT Harbiye binası ve Taksim'de meydana gelen ve 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylara ilişkin 31'i tutuklu 123 sanık hakkında açılan davada müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 er statüsündeki asker hakkında beraat hükmü kurulmasını istedi.

Askerlerin, emir altında oldukları, komutanlarının verdiği emirleri yerine getirmekten başka çaresi olmadığını da ortaya koyan bozma gerekçesi, pek çok davaya da emsal olacak.

Türkiye Haberleri