Yargıtay Üyelerinden Erdoğan’ın Eski Danışmanı İçin Suç Duyurusu

Bir zamanlar Erdoğan'ın en yakınındaki isimlerden olan hukukçu İzzet Özgenç, Yargıtay-AYM krizinin ardından Can Atalay kararı için Erdoğan'a hitaben eleştirel bir mektup yazmıştı.

Yargıtay 3'üncü Ceza Dairesi üyeleri, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanına suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet'te yer alana habere göre Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi üyeleri, dairenin Can Atalay kararı için Erdoğan’a mektup yazan Türk Ceza Hukuku Profesörü İzzet Özgenç hakkında suç duyurusunda bulundu. Özgenç, Erdoğan’a bir dönem danışmanlık yapmıştı.

ERDOĞAN'A MEKTUP YAZMIŞTI

Özgenç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararına uymamasını ve kararı verenler hakkında suç duyurusunda bulunmasını, Erdoğan’a yazdığı bir açık mektupla eleştirmişti.

Özgenç’in mektubu şöyleydi:

“Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Ağabeyim, Bu mektubu size, resmi bir sıfat taşımadan ve resmi bir statüye sahip olmadan uzun yıllar hukuk alanında danışmanlığınızı yapan bir kişi olarak kaleme alıyorum. Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen muayyen bir olayla ilgili “hak ihlali” ve yeniden yargılama kararına “uyulmamasına” dair karar, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir. Hukuki danışmanlık çalışmaları çerçevesindeki yönlendirmeleri dolayısıyla mahcubiyetini gerektiren bir durumun olmadığı ortaya çıkmış bir kişi olarak, etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz ‘hukukçu’ geçinen ÇAKALLAR yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır. Bu durumu, şahsım için bir eksiklik olarak telakki etmiyorum. Ancak, hukuka geri dönülmesi dışında hiçbir beklentisi olmayan bir kardeşiniz olarak, bir üyesi olduğum toplumumuzun hukuk alanındaki geleceğiyle ilgili endişelerim dolayısıyla, sizi Anayasanın Cumhurbaşkanı’na yüklediği ‘Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etme’ görevini (m. 104, f. 2) yerine getirmeye davet ediyorum. Selam, saygı ve sağlık dileklerimle.”

Türkiye Haberleri