Yangından Etkilenen Köpek Oksijen Maskesiyle Kurtarıldı

Bursa Yenişehir'deki kereste fabrikasındaki yangın, hızlı itfaiye müdahalesiyle kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen köpek oksijen maskesiyle hayata döndürüldü.

Dün Bursa'nın Yenişehir ilçesinde bulunan bir kereste fabrikasında çıkan yangın, hızlı bir müdahale ile kontrol altına alındı. Yangın, Yüzüncüyıl Mahallesi Yeni Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikada saat 17.00 sularında başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Olay yerine Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Yenişehir ve İnegöl Belediyesi itfaiye ekipleri başta olmak üzere 50 araç ve 150 personel sevk edildi. Ayrıca, AFAD ve ANDA ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Müdahale ekipleri, yangının çevredeki iş yerlerine sıçramadan yaklaşık 1,5 saat süren bir çalışma sonucunda kontrol altına aldı ve söndürdü. Yangın sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ise sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi.

Yangınla eş zamanlı olarak, bölgedeki bir köpek de yoğun dumandan etkilendi.

İtfaiye ekipleri tarafından baygın halde bulunan köpeğe hızla müdahale edildi. Köpek, oksijen maskesi takılarak yeniden hayata döndürüldü. İtfaiye personelinin çabalarıyla kendine gelen köpek, su içirilip yüzü yıkanarak itfaiye aracıyla veterinere yetiştirildi ve tedavi altına alındı.

Köpeğin kurtarılma anları, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki kereste fabrikasında dün çıkan yangın 1,5 saatte kontrol altına alınırken, dumandan etkilenen köpeğe itfaiyeciler müdahale etti. Oksijen maskesiyle köpeğin hayata döndürüldüğü anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Türkiye Haberleri