Ormanda temizlik seferberliği: Çekmeköy'de kamyonlarca çöp toplandı

Çekmeköy Belediyesi, orman yangını riskine karşı ilçedeki ormanlık alanlarda temizlik seferberliği başlattı. Başkan Orhan Çerkez, vatandaşları doğaya sahip çıkmaya çağırarak, “Ormansız, susuz, havasız yaşamayız. Geleceğimizi karartmayalım” dedi. Gönüllüler de etkinliğe destek verdi.

İstanbul’un ormanlık alanlarıyla öne çıkan ilçesi Çekmeköy’de, yaz aylarında artan orman yangını riskine karşı önemli bir adım atıldı. Çekmeköy Belediyesi, Merkez Mahallesi’ndeki ormanlık alanda “temizlik seferberliği” başlattı. Belediye ekipleri ve gönüllü vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen temizlik çalışmasında kamyonlar dolusu çöp, cam şişe ve yangın riski taşıyan atıklar toplandı.

BAŞKAN ORHAN ÇERKEZ: ORMANSIZ, SUSUZ, HAVASIZ YAŞAMAYIZ

Çalışmaya bizzat katılarak çöp toplayan Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, orman yangınlarının büyük bölümünün insan ihmali nedeniyle çıktığına dikkat çekti.

Cam şişeler, çakmaklar ve çeşitli yanıcı atıkların büyük risk taşıdığını belirten Çerkez, vatandaşları daha dikkatli olmaya çağırdı:

“Burada sadece ağaçlar yok; binlerce canlı yaşıyor. Eğer doğaya zarar verirsek, sadece bugünü değil, geleceğimizi de karartırız. Ormanlar yer altı sularının kaynağıdır, temiz havamızın sebebidir. Geleceğimizi garanti altına almak istiyorsak doğaya sahip çıkmalıyız.”

Çerkez, ayrıca İstanbul Valiliği'nin aldığı ormanlık alanlara giriş yasağı kararını hatırlatarak belediye olarak tüm güvenlik tedbirlerini aldıklarını, 24 saat hazır bekleyen su tankerleri ve zabıta ekipleriyle kontrolü sürdürdüklerini belirtti.

“DOĞAYI KORUMAK VATANI KORUMAKTIR”

Etkinliğe katılan gönüllüler de yaptıkları açıklamalarda hem doğaya sahip çıkmanın hem de çocuklara bu bilinci kazandırmanın önemine vurgu yaptı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Çekmeköy Belediyesi, sadece bir günlük değil, sürekli devam edecek temizlik ve bilinçlendirme çalışmalarıyla orman yangını riskini azaltmayı ve doğal yaşamı korumayı hedefliyor. Belediye Başkanı Orhan Çerkez, doğanın korunmasının yalnızca belediyelerin değil, tüm vatandaşların ortak sorumluluğu olduğunun altını çizerek, herkesi daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet etti.

Türkiye Haberleri