TürkMedya bünyesinde faaliyet gösteren AKP'ye yakınlığıyla bilinen Star Gazetesi’nin kapanacağı öğrenildi.
Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; gazetede çalışan editör ve tasarımcılara kendilerine iş bakmaları söylendi. 1999 yılında Uzanlar tarafından kurulan Star Gazetesi, 2004’te TMSF el koyana kadar aynı grupta kaldı.
2006’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın Ethem Sancak’a satılan gazete, 2016’da ise Erdoğan’ın cezaevi arkadaşı Hasan Yeşildağ tarafından alındı.
YEREL SEÇİMLER SONRASINDA BİRÇOK ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILMIŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) AKP döneminde 'reklam geliri' adı altında her ay 10 milyon lira aldığı ve Ekrem İmamoğlu'nun gelmesiyle bu maddi yardımın kesildiği iddia edilmişti. Bünyesinde Star, Akşam ve Güneş gazeteleriyle 24 TV ve 360 TV’yi barındıran TürkMedya’da yerel seçimler sonrasında birçok çalışan işten çıkarılmıştı.