Vaniköy'deki kaçak villa Rus oligarkın çıktı: O tutanağa Halktv.com.tr ulaştı

İstanbul Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz yapılan inşaatta inceleme başlattı. İBB, Boğaz'daki inşaatın sosyal medyada gündem olmadan önce 16 Ağustos 2024'te mühürlendiğini, savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu ve bakanlığa da bildirildiğini açıkladı. O belgeye İsmail Saymaz ulaştı.

Halktv.com.tr/ÖZEL

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Maliki Ejder Batur, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz inşaat faaliyetlerine ilişkin gerekli cezai işlemlerin yapılması konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Boğaziçi İmar Müdürlüğüne uyarı yazısı iletildiğini bildirmişti.

Vaniköy'deki inşaat alanına gelen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, şantiyeye alınmadı. Özel mülk olduğu gerekçesiyle demir kapıyla kapatılan yolun açılması için bölgeye polis ekipleri sevk edildi.

Polis ekiplerinin inşaat alanına girmesinin ardından kapı açıldı. Ardından, il müdürlüğü ekipleri inşaat alanına girerek incelemelerine başladı.

VİLLA RUS MİLYARDERE AİT ÇIKTI
Adnan Oktar’ın İstanbul Vaniköy’de yıllardır kiracısı olduğu ünlü malikâne 2023 yılında mülkiyeti Mustafa Cüre'ye ait olan 10 dönümlük arazideki iki villa, İngiltere merkezli Pure Fueloil isimli şirketin sahibi Boris Borisenko tarafından 26 milyon dolara satın alınmıştı.

Vaniköy sırtlarındaki villalar Anadolu Yakası’ndaki sahil yolundan ve komşu binalardan bakıldığında ağaçların ardında kaldığı için görünmüyor. Villaları görmek için Arnavutköy Sahili’nden karşıya bakmak gerekiyor.

Villaların panaromik bir Boğaz manzarası var. Evler, Adnan Oktar’ın kiracı olması, kapıda silahlı güvenliklerin nöbet tutması ve gelip giden lüks arabalar nedeniyle bölgede ‘kozmik malikâne’ olarak biliniyor.

O BELGEYE HALKTV ULAŞTI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 16 Ağustos 2024'te rapor tutulduğu ve mühürlendiği ortaya çıktı. O tutanağa Halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz ulaştı.

Türkiye Haberleri