Vali Yerlikaya paylaştı: 'Geçmişten Geleceğe Miras Ayasofya' belgeseli

İstanbul Valisi Yerlikaya, sosyal medya hesabından 'Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya' belgeselinden bir bölüm paylaştı. Geçtiğimiz gün de "İBB Miras" ekipleri tarafından restorasyonu tamamlanan Yerebatan Sarnıcı'nın açılışı yapılmıştı.

İstanbul Valisi Yerlikaya'nın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Valiliği tarafından Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden ibadete açılmasının 2. yılı dolayısıyla hazırlanan 'Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya' belgeselinden yaklaşık 1,5 dakikalık bir bölüm yer aldı.

Paylaşılan bölümünde Ayasofya'nın yeniden ibadete açılma süreci ve sonrasında yaşananların anlatıldığı görüntüler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın konuşmasından bir bölüm ile Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Mimarlık Tarihçisi Prof. Dr. Suphi Saatçi'nin röportajlarına yer verildi.

Yerlikaya, "24 Temmuz, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin yeniden doğduğu kutlu bir gün. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tarihi imzasıyla yeniden ibadete açılan Ayasofya Camii'nin 2. yılına özel hazırladığımız 'Geçmişten Geleceğe Miras: Ayasofya' belgeselimiz" ifadelerini kullandı.

'Her zamanki gibi davet etmeyi unutmuşlar'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki "İBB Miras" ekiplerinin çalışması sonucu restore edilen bin 500 yıllık Yerebatan Sarnıcı Müzesi'nin açılışı yapıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan İstanbul Arkeoloji Müzesi’nin açılışına ilişkin "Bugün burada yaptığımız açılışa, devletimizin bütün yöneticilerini, başta Kültür ve Turizm Bakanımız olmak üzere, İstanbul Valisi'ni bütün detayıyla beraber kamu kurum kuruluşlarının yöneticilerini buraya davet etmiştik. Tabi ki tahmin edebileceğiniz gibi davetimize cevap bile verilmedi. Lakin buraya kadar her şey normal ama, basından öğrendik ki yine tam da bugün ve tam da bu saatte Sayın Bakan ve Bakanlık, bizden ilham alarak, bir açılış yapmaya karar vermiş. Üstelik bugün tam bu saatte Sayın Cumhurbaşkanı'nın katılımıyla beraber İstanbul Arkeoloji Müzesi'nin açılışını yapıyorlar. Bu arada belirteyim ki, beni yine her zaman olduğu gibi davet etmeyi unutmuşlar. Sadece bir kez, sitem ettim diye, beni AKM'nin açılışına, Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışına davet etmişlerdi. Oraya da açıkçası zevkle katıldım” demişti.

Türkiye Haberleri