Vahşetin adresi Bağcılar! Annesinin boğazını kesip sokağa attı

İstanbul Bağcılar'da annesinin boğazını keserek kafasını sokağa atan Ali Sayan hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Bağcılar'da annesinin boğazını keserek kafasını sokağa atan Ali Sayan hakkında savcı mütalaasını açıkladı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENDİ

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık Ali Sayan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşmada savcı mütalaasını açıklayarak Ali Sayan hakkında "Üst soydan kadına karşı kasten öldürme" ve "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme önceki celsede istediği Adli Tıp Kurumu raporunun da ulaştığını belirtti. Raporda, Ali Sayan'ın akli dengesinin yerinde olduğu tespit edilmişti. Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ise Hava Sayan'ın vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yarası bulunduğu ve bu yaraların ölümcül olduğu belirtilmişti. Cumhuriyet Savcısı, Ali Sayan'a 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek üst soydan akrabayı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etmişti. Ayrıca evi ateşe verdiği gerekçesiyle de 'Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması' suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Türkiye Haberleri