Uzmanlar YKS'yi Değerlendirdi

YKS sınavının ilk oturumu bugün gerçekleştirildi. Eğitimciler sınavı değerlendirdi.

Doğa Koleji Lise Bölüm Başkanları, YKS'nin ilk aşaması olan TYT'yi değerlendirdi. Yapılan açıklamada, sınavın genel olarak beklenen düzeyde olduğu ve her branşta ayırt edici soruların yer aldığı belirtildi.

"BEKLENEN DÜZEYDEYDİ"

Doğa Koleji Lise Koordinatörü Arzu Uz, soruların temel kazanımlardan oluştuğunu ve sınavın genel olarak beklenen düzeyde olduğunu belirtti. Uz, "Düzenli ve programlı çalışan öğrencilerin emeklerinin karşılığını alabileceklerini" vurguladı.

TÜRKÇE'DE PARAGRAF SORULARI ÖN PLANA ÇIKTI

Doğa Koleji Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Emrah Özcan, Türkçe sorularının son senelerde olduğu gibi sınavın en önemli belirleyicisi olduğunu vurguladı. Özcan, paragraf sorularının çok uzun olmamasına rağmen anlam yoğunluğu bakımından ayırt ediciliği yüksek olduğunu belirtti.

TARİH SORULARI TÜM SINIFLARDAN

Doğa Koleji Tarih Bölüm Başkanı Emel Abay Kaya, 2024 TYT tarih sorularının, öğrencilere geniş bir müfredat yelpazesinden sorular yönelttiğini vurguladı. Kaya, "Bu yılki sınavda öne çıkan önemli husus, okuduğunu anlama ve yorumlama becerisinin belirleyici rolü oldu" dedi.

COĞRAFYA'DA HARİTA VE GRAFİK YORUMLAMA ÖNEMLİ

Doğa Koleji Coğrafya Bölüm Başkanı Osman Nuri Yakupoğlu, 2024 Temel Yeterlilik Testinin (TYT) coğrafya bölümünde öğrencilerin harita okuma ve grafik yorumlama okuryazarlığının ön planda olduğu sorularla karşılaştıklarına dikkati çekti. Yakupoğlu, "Bu sorular, yalnızca öğrencilerin ezber bilgi birikimlerini değil, aynı zamanda bu bilgileri analitik bir perspektif ile yorumlama ve uygulama yeteneklerini de kullanmalarını gerektirdi" dedi.

Doğa Koleji Matematik Bölüm Başkanı Hülya Eraslan ise TYT 2024 matematik sorularının temel kazanımları içeren, okuduğunu anlamaya dayalı bir sınav olarak karşılarına çıktığına işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Sınavda geçen yıla nazaran daha az sayıda uzun yeni nesil tip soruların bulunduğu, yeni farklı tipte soru olmadığı, matematik sorularının uyguladığımız deneme sınavlarına ve MEB tekrar testlerine benzediği söylenmiştir."

Türkiye Haberleri