Uyuşturucu baronu kaçakken dublör kullanarak boşanmış!

Hakkında birden fazla yakalama kararı olan uyuşturucu baronu Orhan Ünğan'ın yurt dışında kaçak olduğu zamanda dublör kullanarak boşandığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Haziran ayında 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen 'Kuyu-4' operasyonunda, dört suç örgütü liderinin yakalandığını duyurdu. Bu isimler arasında, 'Hayalet' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı Orhan Ünğan da bulunuyor.

Orhan Ünğan, kamuoyunda, İranlı uyuşturucu baronu Naci Zindaşti'nin kızı ve yeğeninin ölümünde azmettirici olarak tanındı. Ünğan, özellikle Avrupa'da Belçika, Hollanda ve Sırbistan'daki suç faaliyetleriyle biliniyor. 2000'li yılların başında hırsızlık, sahtecilik ve gasp suçlarından dosyaları bulunan Ünğan, 2007'de uyuşturucu ticaretine başladı ve 2010'da Türkiye'yi terk ederek Avrupa'ya geçiş yaptı.

DUBLÖRÜ SAYESİNDE BOŞANDI

Gazete Duvar'dan Can Bursalı'nın haberine göre, Orhan Ünğan'ın 2013 yılında Beykoz Adliyesi'nde görülen boşanma davasında dublör kullandığı ortaya çıktı. Ünğan, 2010 yılında Türkiye'den ayrıldığında eşi Z.Ü. ve çocuklarını yanına almadı. Hakkında açılan davalar nedeniyle Z.Ü. ve çocuğun yurt dışına çıkışı engellenmişti. Ünğan, avukatı ve kardeşi İlhan Ünğan ile bir plan yaparak eşiyle boşanmayı başardı. Boşanma davasında dublör kullanarak işlemlerini gerçekleştiren Ünğan, bu şekilde eşi Z.Ü.'nün çocuğunu yurt dışına götürebilecekti.

25 Temmuz 2013'te avukatı aracılığıyla Beykoz Adliyesi'nde anlaşmalı boşanma davası açan Ünğan'a 31 Temmuz 2013'te duruşma günü verildi. 7 Nisan 2019'da İstanbul Bağdat Caddesi'nde öldürülecek olan İlhan Ünğan, avukat Ç.Ç., Z.Ü. ve dublör olarak kullanılan kişiyle birlikte duruşma gününde Beykoz Adliyesi'ne gitti. Adliyede, daha önceden ayarlanmış olan adliye personeli, koridorda gerekli işlemleri yaptı.

Boşanma davası sürecinde, Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) sisteminin henüz aktif olmaması, Ünğan'ın kimliğinin ve hakkında çıkarılan yakalama kararlarının tespit edilmemesine neden oldu. Dava gününde, dublör kullanılarak yapılan işlemler, Orhan Ünğan'ın eşi Z.Ü.'den boşanmasını sağladı.

Türkiye Haberleri