Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ı 39 imzalı o mektup harekete geçirdi! 1964 yılından bu yana ilk kez oldu

39 çocuğun imzasıyla Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'a gönderilen mektup, "Gezgin Oyun Parkı" etkinliklerinin başlamasına vesile oldu. Çengelköy Huzurtepe Sokak'ta düzenlenen etkinlikte çocuklar, çeşitli oyunlar ve aktivitelerle eğlenceli vakit geçirdi.

Üsküdar Belediyesi, "Çocuk dostu" uygulamaları kapsamında başlattığı "Gezgin Oyun Parkı" projesinin ilkini Çengelköy Huzurtepe Sokak'ta gerçekleştirdi. Etkinlik, çocuklara güvenli ve keyifli oyun alanları sunmayı hedefliyor. Proje, eşitlik ve kapsayıcılık ilkeleriyle her çocuğun oyun hakkına erişimini sağlıyor.

ÇOCUKLARIN MEKTUBUNA HIZLI YANIT

Huzurtepe Sokak ve çevresinde yaşayan çocuklar, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'a bir mektup göndererek oyun alanı talebinde bulundu. "Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz." diyen çocuklar, sokaklarında bir oyun alanı istedi. Başkan Dedetaş, bu talebe hızlı yanıt vererek, etkinlik serisini başlatma kararı aldı.

RENKLİ AKTİVİTELERLE DOLU BİR GÜN

Etkinlikte "Akıl ve Zeka Oyunları", "Resim Ormanı", "Geleneksel Çocuk Oyunları" gibi çeşitli aktiviteler yer aldı. Çocuklar, bisikletlerle tur atarak ve müzik eşliğinde dans ederek günün tadını çıkardı. Yağmur altında bile futbol oynamaya devam eden çocuklar, etkinlikten büyük memnuniyet duydu.

ÇOCUKLARIN MEKTUBU

Etkinlikten önce çocuklar, mektuplarında şu ifadeleri kullandı: "Mahallemizin, sokağımızın kurulduğu 1964 yılından beri hiçbir çocuk bir oyun alanında oynamadan yetişkin oldu. Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz." Çocuklar, Başkan Dedetaş'tan sokaklarında bir oyun alanı yapılmasını talep etti.

39 çocuğun imzası ile gelen mektupta şu ifadelere yer verilmişti:

“Aşağıda adı soyadı ve imzaları bulunan bizler 877 Ada 1 Parsel’de Huzurtepe Sokak’ta ikamet eden çocuklarız. Mahallemizin, sokağımızın kurulduğu 1964 yılından beri hiçbir çocuk bir oyun alanında oynamadan yetişkin oldular. Bizler 3. kuşak olarak babalarımızın, dedelerimizin yaşadığı gibi olmak istemiyoruz. Her türlü tehlikeyi göze alarak sokak içinde kah araçlardan kah asabi komşulardan azar işiterek, engellenerek büyümek istemiyoruz. Bu arzumuzun siz sayın başkanımız tarafından olumlu değerlendirileceğini biliyor ve umut ediyoruz. Sokağımızda bulunan boş arsalardan herhangi birine oyun planı yapmanızı rica ediyoruz.”

Türkiye Haberleri