Ünlü İş İnsanı Besim Tibuk'un 36 yıllık eşiyle nafaka kavgası

Liberal Demokrat Parti'nin (LDP) kurucu genel başkanı ve ünlü iş insanı Besim Tibuk, boşandığı eşi Serap Tibuk'a milyonlarca liralık tazminat ödemekten kurtuldu. Tibuk, ödeyeceği nafakayı da azalttı.

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, yıllardan beri boşanmak istediği eşi Serap Tibuk'tan resmi olarak geçtiğimiz ocakta ayrıldı.

Eşi Serap Tibuk'tan 2013'ten beri ayrılmak isteyen Besim Tibuk, mahkeme tarafından 750 milyon lira maddi tazminat, 100 milyon lira manevi tazminat ve aylık 500 bin lira yoksulluk nafakası ödemeye hükmedildi.

Tibuk, kararı istinafa taşıdı. 55 gün süren davada 100 milyon liralık tazminat kaldırıldı. 750 milyon liralık maddi tazminat da 50 milyon liraya aylık yoksulluk nafakası da 350 bin liraya düşürüldü.

SERAP TİBUK İTİRAZ YOLUNDA

Serap Tibuk, karara tepki gösterdi. Tibuk, avukatı Gökçe YIldırım aracılığı ile hukuki yollara başvuracağını açıkladı. Snobmagazin'in haberine göre; yazılı açıklama yapan Gökçe Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

“Bu kararla kamuoyunun ‘zengin işinsanı’ olarak tanıdığı Besim Tibuk’un 36 yıllık eşine ve iki çocuğunun annesine hiçbir şey vermek istemediği tescillenmiştir. Müvekkilin haklarının korunması için her türlü hukuksal mücadelenin devam ettirildiğini kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.”

Türkiye Haberleri