Ünlü bal markasına şok: 6 bin teneke bal eridi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde çıkan yangında bir firma büyük zarar gördü.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde meydana gelen yangın, çöp ve moloz toplama alanında başlayıp Köyceğiz Balı Firması'na ait depolara sıçradı. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye araçları ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yoğun müdahalesiyle sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.

Yangın sonucunda 6 bin teneke bal ve 10 ton zeytinyağı alevler arasında eriyerek kullanılamaz hale geldi. Ekipler, yangının diğer iş yerlerine sıçramaması için büyük çaba sarf etti. Ayrıca, yangında bir kamyon, üç kamyonet, bir forklift, beş transpalet ve çok sayıda gıda malzemesi zarar gördü. Yangın kontrol altına alınsa da soğutma çalışmaları devam ediyor.

Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangın bölgesine giderek incelemelerde bulundu ve ekiplerin müdahalesini koordine etti. Vali Akbıyık, yangının sanayi sitesi yakınındaki çöp ve moloz alanından başladığını ve ardından bir iş yerine sıçradığını belirtti. Akbıyık, yangının büyük oranda kontrol altına alındığını ve yangın söndürme çalışmalarına yaklaşık 150 personel ile 50 yangın söndürme aracının katıldığını söyledi. Can kaybı yaşanmaması sevindirici bir gelişme olarak belirtilirken, bir vatandaşın hafif şekilde dumandan etkilendiği ifade edildi. Yangında iki iş yerinin zarar gördüğü de Vali Akbıyık tarafından açıklandı.

Türkiye Haberleri