Halktv.com.tr/ÖZEL
Polis ve şüpheliler arasındaki kovalamaca dün gece 23:45 sıralarında Sarıçay Kavşağı’ndaki ışıklarında başladı. İddiaya göre kavşakta ışıklarda bekleyen otomobil içerisindeki şahıstan şüphelenen motorlu polis ekipleri, aracın durdurmak istedi. Ancak araçta bulunan kişi, iddiaya göre polise silah göstererek kaçmaya başladı. Aracın Efekan Karabıyık adına kayıtlı olduğu sürücüsünün ise önceki gün şehir merkezinde gasp olayına karışan Yurtcan Ülkü olduğu belirlenmesinin ardından kovalamaca başladı.
YOĞUN BAKIMDA UYUTULUYOR
Ara sokaklarda başlayan kovalamaca ana caddede de devam ederken motorize ekipler, takip sırasında karşıdan karşıya geçmekte olan Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Doğa Güneş’e (22) çarptı. Ağır yaralanan Güneş, üniversite hastanesine kaldırıldı. Üniversiteli genç, beline ve başına aldığı ağır darbe nedeniyle hemen ameliyata alındı.
KAÇIŞ ESNASINDA ARAÇ DEĞİŞTİRDİLER
Kazanın ardından Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı tüm birimler harekete geçirildi. İddiaya göre Yurtcan Ülkü’nün Barbaros Mahallesi’nde bekleyen yine Efekan Karabıyık’a ait bir otomobille kaçtığı belirlendi. Sanayi sitesi yakınlarında polis aracı durdurmayı başardı.
SUÇ DOSYALARI KABARIK ÇIKTI
Kovalamacada yakalanan Yurtcan Ülkü, Efekan Karabıyık, Utku Berk Karabıyık, Mustafa Ünsal Onur ve Cem Ali Evsen’in suç dosyası kabarık çıktı. 20 gün önce Güzelyalı’da bir restoranı kurşunlayan Yurtcan Ülkü’nün 36, Efekan Karabıyık’ın 43, Utku Berk Karabıyık ve Mustafa Ünsal Onur’un 3, Cemali Evsen’in ise 7 ayrı olaydan suç kaydının olduğu belirlendi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.