Ümraniye'deki Tarikat Yurdunda 12 Yaşındaki Çocuğa Tecavüz

Ümraniye’de bir cemaat yurdunda işlendiği iddia edilen istismar olayına ilişkin mahkeme kararını verdi. Mahkeme, yurtta yatılı kalan 11 yaşındaki çocuğa nitelikli cinsel istismarda bulunan İbrahim Sığın’a 28 yıl hapis cezası verdi. Sanığın tutukluluğuna devam kararı veren mahkeme heyeti verdiği hapis cezasında ise hiçbir indirim yapmadı.

İstanbul Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dosyaya göre, davaya konu olay geçen yıl yaşandı. Süleymancılar’a ait olan Ümraniye Özel Arifiye Erkek Öğrenci Yurdu’nda çocuklar yatılı kalıyordu. 12 yaşındaki Y.Y.'de onlardan sadece biriydi.

AİLE ŞİKÂYETÇİ OLDU

İddianamede yer alan bilgilere göre, Y.Y Eylül 2023'te yatılı kuran kursundan ayrıldı. Bir süre sonra ise Süleymancılara ait yurtta yaşadığı dehşeti ailesine anlattı. Y.Y. kurs görevlisi İbrahim Sığın'ın yedi ay boyunca gece gündüz fark etmeksizin kendisini bir odaya götürerek tecavüz ettiğini ailesine aktardı. Duydukları karşısında şok yaşayan aile, Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği avukatları aracılığı ile İbrahim Sığın'dan şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan Sığın tutuklandı.

‘BANA İFTİRA ATIYOR’

Soruşturma ve yargılama sürecinde savunması alınan Sığın ise suçlamaları reddetti. Sığın, “Benim Y. ile diyalogum sadece bazen odamdaki bilgisayarımı, şarj kablomu getirmesini rica etmekten ibaret. Y.’nin grubu bazen geceleri kâğıttan top yaparak oynarlardı. Ben de grup hocasına durumu bildirirdim. Hocası da Y.’ye ceza verirdi. Bundan dolayı bana iftira atmış olabileceğini düşünüyorum” dedi.

'YATAĞIMDAN KALDIRIP TECAVÜZ EDİYORDU'

Pedagog eşliğinde ifadesi alınan Y.Y. ise, "Kuran kursuna gidiyordum. O hoca bana tecavüz etti. O nedenle buradayım. Bu kursa ilkokul 4. sınıfa giderken başladım. Hoca beni gece yatağımdan kaldırıp tecavüz ediyordu. Canım yanıyordu" diye konuştu. Y. Y.’nin arkadaşları da tanık olarak ifade vererek yaşanan korkunç dehşeti anlattı.

CEZADA İNDİRİM YAPILMADI

Sığın'ın yargılandığı davada dün karar verildi. Mahkeme, Sığın’a, çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçundan 28 yıl hapis cezası verdi. Mahkeme, verdiği cezada hiçbir indirim yapmadı.

‘YANLIŞ YOLDASINIZ DİYEREK TEHDİT ETTİLER’

Mağdur çocuğun annesi Gülay Y., karara ilişkin Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada “Onlar istediler ki biz fazla konuşmayalım ve sessizce üstü kapansın. Bizi, ‘Yanlış yaptınız yanlış yoldasınız' diye tehdit ettiler. Ben her zaman çocuğumun arkasındaydım. Verilen ceza bizi memnun etti ama o cemaatin yurdunun kapatılması gerekiyor. Bu skandal tek kişinin üstüne yıkılmamalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri