Yüzde 40 zam geldi: Haftaya geçerli olacak!

UKOME toplantısı yapıldı. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan o şehir de etkilendi. Toplantıdan zam kararı çıktı. Alınan kararla birlikte 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 40 zam yansıyacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi resmi açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de toplu taşımaya zam yapma kararı almak zorunda kalan belediyeler arasında yer aldı. 1 Ağustos 2024 Perşembe gününden itibaren toplu ulaşım fiyatlarına yüzde 40 zam yansıyacak.

Açıklamada, "Tüm bu nedenlerle, kuruluşumuzun ayakta kalmasını sağlayacak şekilde, toplu taşıma girdi maliyetleri tamamen vatandaşımıza yansıtılmadan makul bir oranda bilet ücret tarifemizde artış yapılması zorunlu olmuştur" denilerek yeni tarife şöyle açıklandı:

​​​​​​​

"UKOME toplantısında alınan yeni karara göre; 1 Ağustos 2024 Perşembe günü itibarıyla, tam bilet 21 TL, öğrenci bileti 10,50 lira, öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 300 lira olarak belirlenmiştir."

Aktarma ücretleri de tam biletlilerde 7 liradan 10 liraya, öğrencilerde 4,5 liradan 6,5 liraya, öğretmenlerde ise 5 liradan 7,50 liraya çıktı.

Minibüste kısa mesafe 25 lira olacak

Minibüslerde kısa mesafe için 17 lira olan yolcu ücretinin 25 lira; uzun mesafe için 20 lira olan yolcu ücretinin 30 lira olması kararlaştırıldı.

Öte yandan, 18 lira olan kredi kartı biniş ücreti 25 liraya; 442 Esenboğa Havalimanı-Kızılay ve Ankara Şehirlerarası Terminali (AŞTİ) güzergahında çalışan otobüs ücreti ise 50 liradan 75 liraya yükseldi.

Türkiye Haberleri