Uçak rezaletinin yeni görüntüsü geldi. Yetkililer yer yarılıp içine girdi

SunExpress'in Kıbrıs-İzmir seferinde yolcular dertlerini anlatacak muhatap bulamayınca toplanıp video çekti.

SunExpress'in saat 08.45'te kalkışlı İzmir seferli uçağı, üç kez kalkış yapamadı. Uçak üç kez araba gibi istop etti. Yolcular, uçağın içerisinde savruldu.

Kabin ekibi, bagaj kapağının her kalkışta açılması nedeniyle durumun yaşandığını iddia etti.

"İLACINI ALMAK İSTİYORSAN BİLETİNİ İADE ET"

Şeker ve tansiyon hastası olan yurttaşlar, büyük mağduriyet yaşandı. İlaçlarını bavullarından almak isteyen yolcuların ancak bilet iadesi ile bagajlarına ulaşabileceği de kabin ekibi tarafından söylendi. Yurttaşlar, saatlerdir zorunlu ilaçlarını alamıyor.

YETKİLİ BULAMADILAR TOPLANIP VİDEO ÇEKTİLER

Yolcular üstüne üstlük de üç kere büyük panik yaşatan uçağın tamir edilip kalkışa hazırlanacağı söylendi. Vatandaşlar büyük bir panik yaşatan uçağa haklı olarak binmek istemiyor.

Halk TV'nin ulaştığı Sema Güneş isimli yurttaş, yaşadıklarını anlattı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Güneş ve yolcular bir araya gelip video çekti. Yolcular adına konuşan Güneş, saatlerdir Ercan Havalimanı'ndaki mağduriyetlerini şu sözlerle ifade etti:

  • "Sabah 08:45 uçağından İzmir'e dönmek için Ercan Havalimanına geldik. Bizi uçağa aldılar. Hiçbir sorun yoktu. Uçak kalkışa hazırlandı. Tam kalkarken tökezlendi, çakıldı.
  • Bize kargo kapağının açıldığını, hiçbir sorun olmadığını söyleyen SunExpress yetkilileri, uçaktaki yetkililer, çünkü burada hiç kimse yok şu anda, yetkili olarak, bekletmeyi aldılar.
  • Hemen arızanın giderileceğini söylediler. Yarım saat bekledikten sonra dediler ki, hiçbir arıza yok. Kargo kapağındaki arızayı giderdik. Yolculuğumuza devam ediyoruz diye aynı denemeyi ikinci kere biz uçağın içindeyken tekrar yaptılar.

"BİR BARDAK SU VERMEDİLER"

  • Tekrar tam uçuşa kalkarken yine tökezlendi. Bu sefer 1 saat gibi bir süre içinde yine bizi uçağın içinde beklettiler. Bu bekletilirken hiçbir şekilde bir bardak su, bir ikramda veya hiçbir açıklamada hiç kimse bulunmadı. Çocuklar var, yaşlılarımız var, mağdur olan askerlerimiz var, uçağın içerisinde.
  • Herkes o kadar mağdur kaldı ki bir bardak suyu bile bize çok gördüler. Aşağıya aldılar bizi, havalimanına indirdiler. Arızayı gidereceklerini söylediler. Biz aslında hiçbir şekilde o uçağa binmek istemedik. Fakat 30 Ağustos nedeniyle bütün o uçakların dolu olmasından dolayı başka bir uçak yolculuğu yapmamızın imkanı yok Üçüncü kere bizi deneme tahtası gibi yine aynı uçağa bindirdiler.

EN ŞİDDETLİSİ ÜÇÜNCÜ KEZ OLDU

  • Hiçbir şekilde sorun kalmadı. Kule kalkışa izin verdi, dediler. Bu sefer daha şiddetli bir çakılma yaşadık. Saatlerdir Ercan Havalimanında hepimiz çok mağduruz. Aramızda şeker hastası olan insanlar var, çocuklarımı var, terhis olan askerlerimiz var, yaşlılarımız var, gençlerimiz var. İnsanız yani.
  • Varız burada ve saatlerden beri bekliyoruz. Hiç kimse bize bir açıklama yapmıyor. Çünkü burada bir tane yetkili yok. Size sesleniyoruz. Lütfen burada çok mağdur kaldık. Bize lütfen yardım edin"

Türkiye Haberleri