Üç şehirdeki yangınlara müdahale sürüyor! Antalya, İzmir, Muğla...

Dün gece Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmışken rüzgarın etkisiyle alevler yayılmaya başladı. Bu esnada iki yangın haberi İzmir ve Muğla'dan geldi.

Türkiye’nin üç farklı ilinde orman yangınları çıktı.

İzmir’in Menemen, Antalya’nın Kumluca ve Muğla’nın Menteşe ilçelerinde meydana gelen yangınlar, bölgedeki ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle kontrol altına alınmaya çalışıyor.

İZMİR MENEMEN’DE ORMAN YANGINI

Menemen ilçesinin Yahşelli Mahallesi yakınlarındaki ormanda, bugün saat 13.00 sıralarında, henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören yurttaşlar, durumu hemen orman ekiplerine bildirdi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 uçak, 3 helikopter, 15 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 yer ekibi bölgeye sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

MUĞLA MENTEŞE'DE ORMAN YANGINI

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Sarnıç Mahallesi yakınlarında saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, bölgedeki alevleri ve dumanları görenler tarafından bildirildi. Yangına havadan ve karadan müdahale eden ekipler, alevlerin söndürülmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Müdahaleler sürerken, yangının kontrol altına alınması için çalışmalar devam ediyor.

Bu üç ildeki yangınların kontrol altına alınması için orman ekiplerinin yoğun bir şekilde mücadele ettiği belirtiliyor. Yangınların nedenleri ve etkileri hakkında detaylı inceleme başlatıldı.

ANTALYA'DA ORMAN YANGINI

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Kuzca Mahallesi Ayıbeleni mevkiindeki ormanda sabah saatlerinde başlayan yangın, dumanların yükselmesiyle fark edildi. Kara ulaşımının güç olduğu bölgeye ilk etapta yangın söndürme helikopteri gönderildi. Helikopterin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı, ancak rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yayıldı.

Bölgeye 1 helikopter ve 2 uçak daha sevk edilerek, yangının söndürülmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Yangının gece etkili olan yağış sırasında yıldırım düşmesi sonucu başladığı tahmin ediliyor.

Türkiye Haberleri