Türkiye'yi sarsan Hande Çinkitaş cinayetinde 23 yıl sonra yeni gelişme!

İstanbul'da 2001 yılında 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın öldürüldüğü olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Odasında öldürüldüğü belirlenen Hande’nin cinayetinde kullanılan çekiç, bıçak ve makasın dairenin başka yerlerinde olduğu görülüyor.

İstanbul Kadıköy'de 4 Ocak 2001'de evinde başına çekiçle vurulup, boğazı kesilen 12 yaşındaki Hande Çinkitaş'ın cinayetinin olay yerine ait yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Cansız bedeni kendi odasında hemen yatağın yanında bulunan Hande Çinkitaş'ın görüntüleri Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından kamera ve fotoğraf kaydına alındı.

ÇEKİÇ VE BIÇAKLAR BİR YERLERE ATILMIŞ

Otopsi raporuna göre Hande’nin başına çekiç ile vurularak boğazı kesilmişti. Ve bileklerinde de kesik izleri bulunmuştu. Çekilen kamera görüntüsünde, olayda kullanılan bıçaklardan biri hemen dairenin girişinde sapı kırılmış olarak görülüyor. Olayda kullanılan çekiçin de kanlı olarak hemen salonun girişinde yerde olduğu görülüyor.

KANLI DUVAR

Daireye girildiğinde Hande’nin odasına girilen holdeki duvarda kan izleri dikkat çekiyor. Ayrıca Hande’nin odasının girişinde de kanlı bir ayak izi göze çarpıyor. Kıvrılan halı üzerinde de bir bıçak göze çarpıyor. Ayrıca mutfakta da yerde bıçak ve makas görülüyor.

HANDE’NİN SAÇ TELLERİ

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede, Hande’nin her iki avucunda ve üstünde saç telleri bulunmuştu. Bu saç telleri Hande’ye ait ve bir makasla kesilerek oraya yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

AVUKAT KOCABEY “HANDE ODADAN DIŞARI ÇIKMADI “

Hande Çinkitaş’ın annesi Handan Yılmazer’in avukatı Hasan Kocabey, Hande’nin kendi odasında ve yatağında öldürüldüğünü belirtti. Hande’nin gece yatağında saldırıya uğradığını anlatan Kocabey, cinayet sonrasında olay yeri de kurgulanarak farklı bir olay yeri sahneleri yaratılmış dedi.

Kocabey “Olay yeri görüntülerine baktığımızda, holdeki duvarda kan izlerini görüyoruz. Ve olayda kullanılan materyallerinde hep farklı yerlerde olduğunu görüyoruz. Bize göre bu tamamen katil tarafından hazırlanmış bir kurgudur. Çünkü Hande yatağında öldürüldü ve hiçbir zaman hole giderek mücadele etmedi.” dedi.

“HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI”

Duvardaki kan lekelerine dikkat çeken Kocabey “O duvardaki kan izleri cinayetten sonra sanki Hande katiline direnmiş gibi bir izlenim yaratmak için yapılmış. Duvardaki o kan lekeleri katil tarafından sürtme sonucuyla yapıldığı görüntülerde aşikar. Duvarda kan ve boğuşma işleri görünmekte olay yeri fotoğraflarında. Buna rağmen yerde kan izi tespit edilememiştir. Bu da hayatın olağan akışına aykırıdır” dedi.

Avukat Hasan Kocabey

BABA MÜEBBET ALDI AMA TUTUKLANMADI

İstinaf Mankemesi’nde görülen son duruşmada baba hakkında en ağır ceza olan ‘Canavarca hisle öz kızına kasten karşı kasten veya eziyet çektirerek öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, üvey anne Ş. Çinkitaş hakkında da yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı. Cezası iyi halden müebbete çevrilen ve hakkında tutukluluk kararı verilmeyen babaya ise yurt dışı yasağı konuldu.

Türkiye Haberleri