Türkiye'ye Otomotiv Fabrikası Kuran ByD, 457 Bin TL'ye Otomobil Satışına Başladı

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firması geçtiğimiz günlerde Türkiye'de yatırıma yönelik yaklaşık 1 milyar dolarlık anlaşma imzalamıştı. Türkiye pazarına girmeye hazırlanan dev otomotiv şirketi, 457 bin TL'den başlayan fiyatlarla SUV satışına başlayacağını açıkladı.

Temmuz ayının ilk haftasında imzalanan anlaşma ile yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla Türkiye pazarına girmeye hazırlanan dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi ByD, otomobil fiyatlarında çok büyük bir değişikliğe gitti.

457 BİN LİRAYA SUV SATIŞI YAPACAK

Türkiye ile yapılan anlaşma çerçevesinde, BYD'nin Türkiye'de yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımla yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezi kurması öngörülüyor.

Türkiye'deki yüksek otomobil fiyatlarının ardından, Çinli otomobil üreticisi BYD, gündeme bomba gibi bir fırsat sundu. Manisa'da fabrika kuran ünlü Çinli marka, çılgın bir indirim yapma kararı aldı.

TÜRKİYE'DEKİ OTOMOBİL MERAKLILARI İÇİN MÜJDE GİBİ HABER

Elektrikli araç pazarının parlayan yıldızı Çinli BYD ile ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Şirketin en uygun fiyatlı elektrikli SUV modeli BYD Yuan UP'nin fiyatı, daha önce 15 bin dolar (495 bin TL) olan seviyeden 13.750 dolara (yaklaşık 457 bin TL) düştü. Bu büyük indirim, Türkiye'deki otomobil tutkunları için heyecan verici bir haber niteliği taşıyor.

DÖNÜM NOKTASI OLACAK

BYD, Türkiye pazarına sadece Yuan UP modeliyle değil, aynı zamanda Manisa'da yıllık 150 bin araç üretim kapasiteli bir fabrika kurma planlarıyla da ilgisini gösteriyor. Şirket, 2026'nın başında açılması beklenen bu fabrika için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile resmi anlaşmalar yaptı. Bu gelişme, Türkiye otomotiv sektöründe önemli bir dönüm noktası olacak.

TÜRKİYE ÜRETİMİ BELİRSİZ AMA FİYATLAR DÜŞECEK

BYD Yuan UP'un Türkiye'de üretilip üretilmeyeceği henüz netleşmemişken, firmanın Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapması ve teşviklerle desteklenmesi, modelin uygun fiyatlarla satışa sunulabileceğini gösterdi. Böylelikle Yuan UP'un elektrikli SUV segmentinde fiyat-performans lideri olma potansiyelini artırdı.

Türkiye Haberleri