Türkiye'ye korkutan acil 3 gece uyarısı! Pazardan sabahı başka bir güne uyanmanız mümkün

Türkiye'yi 3 gecelik kar ve buz telaşıMeteoroloji uzmanı Orhan Şen, Türkiye'yi önümüzdeki 3 gece boyunca kar ve buz yağışının etkisi altına alacağını belirterek, vatandaşları uyardı.

Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki 3 gece boyunca Türkiye'nin büyük bir bölümünde kar ve buz yağışı etkili olacak. Cuma ve cumartesi gecesi bu yağışlar özellikle Marmara, Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olacak. Pazar gecesi ise yağışlar tüm ülkeyi etkisi altına alacak. Bu nedenle, bu 3 gece boyunca gece yolculukları yapmamanızda fayda var. Tatile gidiyorsanız, mümkünse gündüz yolculuklarını tercih edin" dedi.

Şen, kar ve buz yağışının yollarda buzlanma ve donmaya neden olabileceğini belirterek, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Sakarya'daki kaza sonrası uyarılar arttı

Türkiye'de önceki gün Sakarya'da meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği trafik kazasının ardından, meteoroloji uzmanlarından da peş peşe uyarılar gelmeye başladı.

Şen'in yanı sıra, meteoroloji uzmanı Afet Karaismailoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yarın geceden itibaren Marmara, Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar ve buz yağışı bekleniyor. Yağışların gece saatlerinde ve sabah erken saatlerde etkili olması nedeniyle yollarda buzlanma ve donma riski bulunmaktadır. Sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz" dedi.

Türkiye Haberleri